Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Lahti johtaa yhä työttömyystilastoissa, Heinola seuraa – työttömien määrä vähentynyt

Lahden työttömyysaste oli toukokuun lopussa suurten kaupunkien korkein, 16,6 prosenttia, kun koko maan luku oli 11,4. Työttömiä Lahdessa oli 9 239. Työttömyysaste on laskenut noin 6 prosenttiyksikköä viime vuodesta.

Myös nuorten eli alle 25-vuotiaiden työttömyysaste oli Lahdessa suurimpien kaupunkien kärjessä, 22,5 prosenttia.

Päijät-Hämeessä työttömien työnhakijoiden määrä väheni vuositasolla 28 prosenttia, mikä johtui etenkin lomautusten vähenemisestä. Maakunnassa oli 13 406 työtöntä.

Työttömyys väheni Päijät-Hämeen kaikissa kunnissa ja eniten Kärkölässä ja Sysmässä. Toiseksi korkein työttömyysaste oli Heinolassa, 14,6 prosenttia.

Pitkäaikaistyöttömien määrä on kasvanut viime toukokuusta voimakkaasti (68 prosenttia) koko Hämeessä, mutta nuorten työttömien määrä on laskenut kolmanneksella.

Koko maassa työttömänä oli 275 000 ihmistä eli 25 000 vähemmän kuin vuotta aiemmin.

Danske Bankin pääekonomistin Pasi Kuoppamäen mukaan kevät oli työmarkkinoilla odotettua pirteämpi.

– Työllisyys kasvoi toukokuussa suhteessa vuodentakaiseen nopeammin kuin kertaakaan ainakaan vuoden 1989 jälkeen.

Kansalaisten korona-piina hellittää, mutta monella Päijät-Hämeen yrittäjällä jatkuu henkiinjäämistaistelu – "Kukaan ei voi elää näin pitkään ilman tuloja, kun kulut juoksevat koko ajan"

Toukokuussa työllisiä lähes 140 000 enemmän kuin vuosi sitten – "Työvoima ja työllisyys kasvoivat nopeammin kuin kertaakaan ainakaan vuoden 1989 jälkeen"