Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Mökissä voi vallita ihana rauha tai iskeä kaamea mahatauti – Etlarin lukijat kertoivat parhaat ja kauheimmat mökkimuistonsa

Etlarin lukijat paljastivat parhaat ja kauheimmat mökkikokemuksensa.

Mökkeily on erottamaton osa monen suomalaisen kesänviettoa. Mökillä saatetaan viettää yksi viikonloppu kesässä tai vaikka koko loma-aika omasta rauhasta ja luonnosta nauttien. Ellei sitten mökki ja sen ympäristö ole täynnä ötököitä tai sotkua, naapurin kanssa tule kiistaa tai jokin muu mene pieleen.

Kysyimme Etelä-Suomen Sanomien lukijoilta parhaita ja pahimpia mökkimuistoja.

Parhaissa muistoissa oman mökin hankinta

"Oman perheen itse rakennetulla mökillä kesäloman alussa. Meitä oli kaksi aikuista ja kolme oppikouluikäistä. Lapset lämmittivät heti saunan ja saunoivatkin koko loppupäivän, 4–5 tuntia. Vettä pystyi juomaan suoraan järvestä!"

”Paras mökkimuistoni on, kun yövyimme ensimmäisen yön omassa, edesmenneen mieheni itse suunnittelemassa ja rakentamassa mökissä. Hiukan se oli vielä sieltä täältä keskeneräinen, mutta tuntui sillä hetkellä täydelliseltä palatsilta."

”Elokuinen viikonloppu ystäväperheiden kanssa Sipoon saaristossa. Paikan päälle pääsi paatilla, mikä oli elämys etenkin lapsille. Saarella oli vain kolme mökkiä, joten tilaa oli olla omalla porukalla. Aamukahvit terassilla merenrantaa katsellen, kesäkahvilasta jätskit, uinti meressä ekaa kertaa ikinä, hulppeat näkymät näköalatornista, meren yllä raju ukkosmyrsky, jota seurasimme silmät suurina ikkunoista."

”Kauppakirjat kirjoitettu ja avaimet haltuun. Muuttokuorma ja ah, oven avaus omalle mökille. Kauniit auringonnousut ja -laskut, hiljaisuus, luonnon äänet, lintujen konsertti. Kukkien kukinta, ensimmäiset tomaatit. Terassiremontti 1,3 km terassilautaa... Tekemisen meininkiä koko ajan."

"Aikuisten lastemme järjestämä syntymäpäivä mökillä. Oli monenlaista ohjelmaa ja jäi ihanat muistot myös lastenlapsille."

Pahimmissa muistoissa sotkua ja ötököitä

”Aikoinaan mentiin mökille, missä oli oltu ennenkin, mutta tällä kertaa kärpäset olivat vallanneet mökin täysin. Voi vitsi että oli kärpäsiä, niitä oli varmaan tuhansia. Saatiin onneksi uusi mökki tilalle."

”Yritys kuoria kaksi viikkoa vanhoja uusia perunoita ilman apuvälinettä kädet kohmeessa sateisella laiturilla."

”Vuokrasimme pariksi yöksi mökin, jonka piti olla järven rannalla. Rannan ja mökin välissä oli tiheä kasvillisuus, järvi pilkahti ikkunan yläosasta, kun nousi tuolille seisomaan. Mökin varustus oli minimaalinen, kahvimukeja ei ollut kuin yksi. Jotta saimme aamukahvit, piti käydä ostamassa kaupasta (10 km) kertakäyttömukeja. Pihassa oli muovinen pöytäryhmä, jonka pöydän jalka oli hajalla ja yksi tuoleista rikki. Emme kokeilleet, kestävätkö muut tuolit."

"Sairastuimme aikoinaan puolisoni kanssa rajuun vatsatautiin/ruokamyrkytykseen mökillä. Itse en kyennyt kuin kyyhöttämään metsässä huussin vieressä. Mies sitten toimitti minulle vähäisillä voimillaan uimapatjan ja peiton siihen mättäälle. Pahinta kurjuutta kesti aamusta illansuuhun ja sitten alkoi helpottaa."

"Mökki, jota meille tarjottiin, haisi niin homeelta, että siihen ei voinut edes sisälle astua."

”Ystäväperheiden kanssa vuokrattu mökki, jonka ilmoituksesta jäi lukematta, että siellä olikin ulkohuussi ja saunassa piti pestä itsensä järvivettä kauhomalla päälleen. Se oli kaupunkilaisille järkytys! Lisäksi satuin itse astumaan mökin pihapiirissä maa-ampiaispesään. Juoksin ampiaiset jalkaani pitkin pyörien kauemmas ja sain allergisena kamalat paukamat."

”Kerran päätimme mennä mökille myöhään syksyllä. Pakkasta oli yöllä, ja tuli sammui. Puita ei ollutkaan puuliiterissä valmiina. Aloin tehdä puita kuun valossa, ja sitten alkoi lämmön nosto. Kolmen tunnin kuluttua pääsin vihdoin nukkumaan."

”Läheisen uimarannan käyttäjät olivat nuotioissaan polttaneet kaikki halot saunalta. Kun tulimme, ei ollut lainkaan polttopuita. Opimme silloin, että aina pitää tuoda mukana säkillinen halkoja, jos haluaa saunansa lämmittää."

Tämä juttu löytyy Etelä-Suomen Sanomien kesälehdestä. Lue koko lehti tästä!