Asikkalassa sammutettiin suurta maastopaloa hurjissa olosuhteissa - "Äärimmäinen kuumuus haittaa työskentelyä"

Sammutusolosuhteet olivat vaikeat kovan kuumuuden vuoksi. Samuli Ikäheimo
Kari Anttinen

Kari Anttinen

Asikkalassa sammutettiin tiistaina suurta maastopaloa. Palopaikka sijaitsee Värlammintien tuntumassa.

Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai tiedon palosta iltapäivällä ennen kolmea. Paikalle lähetettiin ensin viisi sammutusyksikköä, mutta pian niitä jouduttiin hälyttämään apuun lisää.

Hieman ennen iltakahdeksaa palo oli saatu rajattua noin kahdeksan hehtaarin alueelle, kertoo palomestari Juhamatti Listala.

- Palopesäkkeitä on vielä paljon ja maastossa on yhä kymmeniä miehiä, Listala kertoi.

Listalan mukaan maasto oli paloalueella todella kuivaa. Hän kuvaili sammutusolosuhteita vaikeiksi äärimmäisen kuumuuden vuoksi.

- Tuuli oli hankala etenkin sammutustöiden alkuvaiheessa. Puuskainen tuuli levitti paloa ja liekit nousivat osassa puita paikoin hyvinkin korkealle, oksistoon asti.

Listalan mukaan tuulen suuntakin pyörähti muutaman kerran, jolloin palokin levisi toiseen suuntaan. Sammuttajat joutuivat tällöin suojaamaan itseäänkin, etteivät jäisi mottiin.

Palopesäkkeitä oli maastossa illalla vielä paljon ja maaston kastelun ja jälkivartioinnin arveltiin jatkuvan tuntikausia. Samuli Ikäheimo

Lähimpään paloalueen naapurissa olevaan rakennukseen oli Listalan mukaan matkaa noin 600 metriä.

Listalan mukaan puolustusvoimien helikopterista oli sammutustyössä korvaamaton apu. Vettä saatiin myös paikkoihin, joihin sammuttajien letkut eivät yltäneet.

Sammutustyöt eli paloalueen kastelu ja jälkivartiointi jatkuvat Listalan mukaan keskiviikon puolelle.

Maisema on lohduton maastopalon jäljiltä. Samuli Ikäheimo

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut