Päijät-Hämeeseen annettu hellevaroitus, 30 asteen raja rikkoutui Heinolassa

Sohvi Auvinen

Päijät-Hämeeseen on annettu hellevaroitus. Varoitus on voimassa torstaihin 24. kesäkuuta saakka.

Varoitus annettiin sunnuntaina hieman ennen aamuyhdeksää, jolloin esimerkiksi Lahdessa Sopenkorven havaintopaikalla oli jo rikottu helleraja, 25 lämpöastetta. Hieman ennen puoltapäivää sunnuntaina havaintoasemalla mitattiin 27,6 lämpöasteen lukema. Ilmatieteen laitoksen ennusteen mukaan elohopea voi nousta Lahdessa sunnuntaina jopa 32:een asteeseen.

Heinolassa 30 lämpöasteen raja rikkoutui jo lauantaina, jolloin Asemantauksen havaintoasemalla mitattiin 30,1 asteen lukemat. Sunnuntai-iltapäivänä lämpötila nousi Heinolassa ylimmillään 30,8 asteeseen. Lahdessa Sopenkorven havaintoasemalla viimeisin mittaustulos oli iltapäivällä noin kello 15, jolloin mittari näytti 29,9 astetta.

Heinolassa mitattiin 30 astetta lauantai-iltapäivänä – alkuviikosta voivat paukkua jopa ennätykset

Ilmatieteen laitos varoittaa verkkosivuillaan, että helteestä johtuen etenkin kroonisia sairauksia sairastavien oireet voivat vaikeutua merkittävästi. Varoituksessa muistutetaan myös, että lämpörasitus voi haitata myös perusterveiden henkilöiden toimintakykyä.

Hellevaroituksen lisäksi Päijät-Hämeessä on myös voimassa metsäpalovaroitus. Varoitus on voimassa maanantaiaamuun kello 8:aan asti.

Juttua päivitetty 20.6. klo 21.18 tuoreilla tiedoilla.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut