Alvar Aallon Salpausselkä-reliefi löysi sijoituspaikan Lahdesta

Kuusi metriä leveä Salpausselkä-reliefi komistaa nyt lahtelaisen vakuutusyhtiön toimitiloja. Eetu-Pekka Heiskanen

ESS

Taidemuseo Malva on sijoittanut Alvar Aallon Salpausselkä-reliefin LähiTapiola Vellamon toimitiloihin Lahdessa. Samalla teos konservoitiin.

Vuonna 1968 valmistunut reliefi on kuusi metriä leveä ja kolme metriä korkea. Malvan tiedotteen mukaan näyttävälle teokselle on etsitty pitkään sopivaa sijoituspaikkaa. Lahden kaupunginmuseo sai puureliefin lahjoituksena vuonna 2013.

– Arkkitehti Viljo Revellin suunnittelema 1960-luvulla valmistunut pankkisali muodostaa upean ympäristön teokselle, iloitsee Malvan taidekokoelmista vastaava museoamanuenssi Liisa Mäkitalo.

Vakuutusyhtiön tiloihin sijoitettiin samalla 23 muutakin taideteosta.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut