Lahen Lava tuo torille elämää ja tukee koronan kurittamia tapahtumajärjestäjiä

Torille nousevan Lahen Lavan toivotaan osaltaan piristävän keskustaa ja edistävän toipumista koronan vaikutuksista. Juha Peurala

ESS

Lahden kauppatorille rakentuu heinäkuun alussa avautuva oleskelu- ja tapahtuma-alue, joka on nimetty Lahen Lavaksi. Alueelle tulee muun muassa esiintymislava, istumapaikkoja noin 170 henkilölle ja viheristutuksia.

Kaupungin keväällä laatiman koronan exit-suunnitelman tarkoitus on parantaa erityisesti keskustan elinvoimaa ja toipumista koronan vaikutuksista. Lahden Lavan alue rakentuukin kaupunkilaisten iloksi ja tapahtumajärjestäjien tueksi.

Alueen suunnittelusta vastasivat Muotoiluinstituutin opiskelijat Meri Majlund, Emma Hämäläinen ja Nina Lehto.

– Lähtökohtana oli luoda avoin kohtaamispaikka kaikille lahtelaisille. Suunnittelutyötä ohjasivat vahvasti myös kierrätysmateriaalit, sillä halusimme tukea Lahden ympäristöpääkaupunkivuotta, kertoo Nina Lehto kaupungin tiedotteessa.

Tapahtuma- ja oleskelualue koki koronarajoitusten vuoksi suunnitteluvaiheessa monta muutosta.

– Ideoinnin tuloksena syntyi halu tuottaa kiva ja helppokäyttöinen esiintymisareena, joka mahdollistaa pienten esitysten ja tapahtumien tekemisen sekä suurempien promoamisen aivan Lahden ytimessä, kertoo kaupungin tapahtumapäällikkö Inkeri Määttä.

Tapahtumalavan varauslinkki aukeaa Lahden kaupungin sivuilla maanantaina 21. kesäkuuta. Lomakkeella voi hakea yhden tai useamman esitysajan tapahtuma-alueen aukioloaikoina 1.7.–5.9.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut