Tienvarsia niitetään siistiksi – muista varoa työkoneita

Tienvarsien niittojen yhteydessä torjutaan myös haitallisten vieraskasvilajien, kuten lupiinin, esiintymistä. Pitkänen Heidi

ESS

Maanteiden varsille ovat ilmestyneet taas viheralueiden hoitajat työkoneineen. Väylävirasto muistuttaa tiellä liikkujia ottamaan huomioon teiden pientareilla ja sivuojien luiskissa liikkuvat työkoneet, ennakoimaan työkoneiden kulkua ja tarvittaessa hiljentämään vauhtia vaaratilanteiden välttämiseksi.

Niittotöillä pyritään takaamaan tielläliikkujille esteettömät näkymät ja rajoittamaan vesakon leviämistä liian lähelle ajoratoja. Hyvä näkyvyys antaa kuljettajalle aikaa reagoida yllättäviin tilanteisiin.

Vilkasliikenteisten teiden varsia niitetään kaksi kertaa kesässä. Vähäliikenteisemmillä teillä niitetään vain kerran kesässä.

Niitoilla torjutaan haitallisia vieraslajeja, sillä tienvarsille on asettunut myös haitallisia vieraskasveja. Laajimmin on levinnyt komealupiini, jonka torjunnassa keskeistä on estää sen leviämistä uusille kasvupaikoille siemenistä. Tästä syystä kukkivia lupiineja ei säästetä niitoissa. Vaarallisten jättiputkien esiintymät hävitetään erikseen, kun niitä havaitaan.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut