Ravintolat saavat olla taas auki kello 23:een Päijät-Hämeessä

Ravintolaterassilla saa perjantaista alkaen viettää iltaa kello 23:een saakka. Arkisto/Annika Pitkänen

Nina Räty

Kesäilloista voi nauttia terassilla tai ravintolassa perjantaista alkaen, kun Päijät-Hämeen ravintoloiden rajoitukset palaavat koronapandemian kiihtymisvaiheen rajoituksiin. Valtioneuvosto muutti ravitsemisliikkeiden rajoitusta torstaina ja muutos astuu voimaan perjantaina.

Anniskelu on perjantaista alkaen sallittua kello 7–22 ja ravintolat saavat olla auki kello 5–23. Ravintolassa, jossa alkoholin anniskelu on päätoimiala, sisätiloissa on käytössä puolet asiakaspaikoista. Muissa ravintoloissa sisätiloissa on käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Jokaisella asiakkaalla tulee edelleen olla sisätiloissa oma istumapaikka pöydän tai muun tason ääressä. Ulkoterasseilla jokaisella asiakkaalla pitää olla oma istumapaikka ja etäisyyksien pitämisestä on huolehdittava.

Ulkoterassien asiakaspaikkoja ei ole rajoitettu.

Samalla Päijät-Hämeen ravintoloista poistuu niin sanottu tanssi- ja karaokekielto, joka oli voimassa leviämisvaiheen alueilla. Tämä kielto ei ole enää voimassa missään maakunnassa.

Pääkaupunkiseudulla eli Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin alueella ravintoloiden aukioloa pidennettiin viime perjantaina. Näin Päijät-Häme seuraa sitä tasan viikkoa myöhemmin.

Aluehallintovirasto päätti uusista linjauksista Päijät-Hämeessä – kokoontumisia saa jälleen järjestää ilman henkilömäärärajoituksia

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut