Alko: Kesä näkyy myynnissä Päijät-Hämeessä – kasvu on huimaa myös alkoholittomissa juomissa

Päijät-Hämeen Alkoissa myydään kesällä yli kolmannes koko vuoden litramyynnistä. Myös alkoholittomia juomia ostetaan runsaasti. Mari Koukkula

ESS

Kesäasiakkaat, etenkin mökkiläiset, vilkastuttavat Alkon myymälöiden asiakasmääriä huomattavasti Päijät-Hämeessä.

Alkon mukaan maakunnan myymälöiden kesä–elokuun litramyynnin arvioidaan kasvavan 24 prosenttia, kun kasvu valtakunnallisesti on 14 prosenttia. Ennusteen pohjana vertailussa on käytetty vuoden 2019 lukuja kuukausimyyntien keskiarvosta.

Päijät-Hämeen Alkoissa myydään kesällä yli kolmannes koko vuoden litramyynnistä. Kassalla korostuvat erityisesti roseeviinit (+252 prosenttia), siiderit (+64) ja longdrinkit (+61 prosenttia). Valkoviinien myyntilitrat kasvavat 52 prosenttia, ja niiden myynnistä 34 prosenttia tehdään Alkon tiedotteen mukaan kesällä.

Myös alkoholittomia juomia ostetaan yhä enemmän. Päijät-Hämeessä alkoholittomien myynti kasvaa kesäkuukausina 54 prosenttia.

Alkon palvelujohtajan Pirjo Hirvosen mukaan esimerkiksi Padasjoella ja Sysmässä asiakasmäärät nousevat kesällä kaksinkertaiseksi normaaliin verrattuna. Kesämyynnin osuus koko vuoden litramyynnistä on näillä paikkakunnilla noin 40 prosenttia.

– Hartolassa, [Asikkalan] Vääksyssä ja Heinolassa asiakasmäärien kasvu on kuutisenkymmentä prosenttia, Hirvonen kertoo.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset digisisällöt koko kotiin

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut