Aluehallintovirasto päätti uusista linjauksista Päijät-Hämeessä – kokoontumisia saa jälleen järjestää ilman henkilömäärärajoituksia

Yleisötilaisuuksissa tulee yhä olla mahdollisuus esimerkiksi käsien puhdistamiseen. Marko Kauko

Janne Nieminen

Etelä-Suomen aluehallintovirasto lieventää yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten rajoituksia Päijät-Hämeessä keskiviikosta kesäkuun 16. päivästä lähtien. Lievennykset tehdään alueellisen koronayhteistyöryhmän maanantaisten suositusten mukaisesti.

Jatkossa sisä- ja ulkotiloissa voi järjestää kokoontumisia ilman henkilömäärärajoitusta, mutta osallistujien terveysturvallisuus on huomioitava. Sisätiloissa järjestettävissä yli kymmenen hengen kokoontumisissa tulee myös olla mahdollisuus pitää vähintään kahden metrin turvavälit.

Yli 50 henkilön ulkotilaisuuksissa osallistujilla tulee olla mahdollisuus välttää fyysinen kontakti toisiinsa. Tietyn mittaisia turvavälejä ei kuitenkaan enää vaadita.

Jos sisätiloissa järjestetyssä tilaisuudessa on yli kymmenen henkilöä tai ulkona järjestetyssä tilaisuudessa yli viisikymmentä henkilöä, järjestelyissä on lisäksi noudatettava opetus- ja kulttuuriministeriön sekä Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen ohjetta koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

Lisäksi Etelä-Suomen aluehallintovirasto kumoaa 16. kesäkuuta alkaen turvavälimääräyksen, joka on ollut voimassa Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella. Tartuntatautilain sanelemia yleisiä hygieniavaatimuksia on kuitenkin yhä noudatettava.

Uusi päätös kokoontumisrajoituksista on Päijät-Hämeessä voimassa heinäkuun 14. päivään asti.

Ensimmäinen päivä ilman tartuntoja sitten helmikuun alun, sairaalahoidossa kolme potilasta

Koronarokotukset jatkuvat Päijät-Hämeessä kaikille yli 16-vuotiaille läpi kesän – heinäkuussa pääpaino tehosterokotuksissa

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut