Koronarokotukset jatkuvat Päijät-Hämeessä kaikille yli 16-vuotiaille läpi kesän – heinäkuussa pääpaino tehosterokotuksissa

Päijät-Soten alueella koronarokotukset jatkuvat kesän yli normaalisti sote-keskusten rokotuspisteissä ja työterveysyrityksissä. Rokotuksia annetaan kaikille ikäryhmille 16-vuotiaista ylöspäin, ja tällä viikolla Päijät-Sote antaa noin 12 000 rokotetta.

Yhtymä suosittelee rokotuksen ottamista työterveyden kautta, mikäli työnantaja on tehnyt sopimuksen koronarokotuksista työterveyshuollon kanssa.

Koronarokotuksia antavat työterveyshuollon palveluntuottajat voi tarkistaa täältä.

Päijät-Sote suosittelee sähköistä ajanvarausta. Ajanvarauksen yhteydessä asiakas valitsee joko Modernan tai Pfizer-BioNTechin rokotteen. 16–17-vuotiaille annetaan kuitenkin vain Pfizer-BioNTechin rokotteita.

Heinäkuussa rokottamisen pääpaino on tehosterokotteissa, ja rokotemäärästä johtuen ensimmäisen annoksen rokoteaikoja on vähemmän. Tehosterokotukset annetaan pääsääntöisesti 12 viikon kuluttua ensimmäisestä rokotuksesta samassa paikassa, missä ensimmäinen rokote on annettu.

Päijät-Soten asiakkaiden rokotustiedot on kirjattu Omakannan järjestelmään koronatodistuksia varten. Omakannasta voi tulostaa rokotustodistuksen. Virallisen EU:n koronatodistuksen voi kuitenkin tulostaa vasta heinäkuussa.

Ensimmäinen päivä ilman tartuntoja sitten helmikuun alun, sairaalahoidossa kolme potilasta

Koronarajoituksia puretaan Lahden kaupunginkirjastossa – lehtilukusalit ja kokoontumistilat avautuvat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut