Päijät-Hämeessä siirryttiin koronan kiihtymisvaiheeseen, useita suosituksia ja rajoituksia höllennetään

Aikuisten, nuorten ja lasten ryhmäharrastukset ovat sallittuja sekä sisä- että ulkotiloissa tiistaista 15.6. alkaen. Mari Kosonen

Sohvi Auvinen

Päijät-Häme on siirtynyt koronaviruksen kiihtymisvaiheeseen maanantaista alkaen. Asiasta linjasi Päijät-Soten koronayhteistyöryhmä. Tämän lisäksi useita alueen koronarajoituksia kevennetään.

Työryhmä suositti Etelä-Suomen aluehallintovirastolle (avi), että Päijät-Soten alueen yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten henkilömäärien rajoitukset poistuvat. Tällä hetkellä tilaisuuksiin saa osallistua sisätiloissa 10 ja ulkona 50 henkilöä. Henkilörajat ovat voimassa siihen saakka, että avin päätös niiden poistamisesta astuu voimaan. Rajoitusten poistuessa tilaisuuksissa on sisätiloissa kuitenkin edelleen oltava mahdollisuus pitää tarvittavat turvavälit, Päijät-Sote muistuttaa.

Vain yksi tartunta varmistettu, sairaalassa kolme koronapotilasta

Alueen ravintolat ovat puolestaan auki hallituksen asetuksen mukaisesti. Tuoreimmassa asetuksessa Päijät-Häme kuuluu edelleen koronaviruksen leviämisvaiheeseen. Tämä tarkoittaa, että ravintoloissa, joissa alkoholin anniskelu on päätoimiala, alkoholia saa anniskella kello 7–18 ja ravintolat saavat olla auki kello 5–19. Sisätiloissa on käytössä puolet asiakaspaikoista.

Muissa ravintoloissa alkoholia saa anniskella kello 7–20 välisenä aikana ja ravintoloiden aukioloaika on 5–21. Sisätiloissa on puolestaan käytössä 75 prosenttia asiakaspaikoista.

Voimassa on myös edelleen tanssi- ja karaokekielto, eli asiakkaan on ohjattava sisätiloissa istumaan paikoilleen. Ulkoterasseilla jokaisella asiakkaalla on puolestaan oltava oma istumapaikka.

Päijät-Soten johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen kertoi ESS:lle viime viikolla odottavansa, että ravintoloiden anniskelurajoituksia lievennetään pian myös Päijät-Hämeessä. Hallitus lievensi Uuttamaata koskevia rajoituksia 11.6.

Työryhmä linjasi maanantaina myös, että aikuisten, nuorten ja lasten ryhmäharrastukset sekä sisä- että ulkotiloissa ovat sallittuja tiistaista 15.6. alkaen. Osallistujamääriä ei rajoiteta, mutta harrastuksissa on edelleen hyvä pyrkiä noudattamaan turvavälejä mahdollisuuksien mukaan.

Maskien käyttösuositus Päijät-Hämeessä pysyy ennallaan ja koskee kaikkia yli 12-vuotiaita.

Suositukset ja rajoitukset ovat voimassa maanantaisen arvion mukaan 14.7. asti.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut