Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

14.6. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä | Vain yksi tartunta varmistettu, sairaalassa kolme koronapotilasta

Päijät-Soten alueella varmistettiin sunnuntaina yksi uusi koronavirustartunta. Sairaalassa on kolme koronapotilasta, joista yksi on tehohoidossa.

Koronaepidemian aikana Päijät-Soten alueella on varmistettu yhteensä 3 173 koronatartuntaa. Koronanäytteitä on otettu lähes 130 800.

Ilmaantuvuusluku jatkaa laskuaan ja on nyt 35. Ilmaantuvuus kuvaa tartuntojen määrää 14:n viime vuorokauden aikana 100 000:ta asukasta kohti.

Päijät-Soten alueen koronaepidemia on edelleen rauhoittunut. Viime viikolla todettiin uusia koronatartuntoja 33, kun lukema oli edellisellä viikolla 40.

Sairaalahoitoon joutui viime viikolla kaksi koronapotilasta, edeltäneellä viikolla heitä oli neljä. Yhtymän alueella on kuollut yhteensä 20 Covid-19-infektiota sairastanutta ihmistä epidemian aikana.

Koronavirustestejä vastattiin viime viikolla keskimäärin 336 päivässä. Määrä on laskenut aiemmasta yli 500 testin tasosta. Etenkin viime päivinä testeihin on hakeuduttu huomattavasti aiempaa vähemmän, alimmillaan vain toista sataa kertaa päivässä.

Tartunnanlähde selvisi 82 prosentissa viime viikon koronatapauksista. Karanteenissa olleilla varmistui 7 tartuntaa. Samassa taloudessa asuvilla todettiin 8 jatkotartuntaa. Ulkomailta tartuntoja tuli neljä. Työpaikalla, päiväkodeissa tai kouluissa tartuntoja ei todettu. Ystävien tai sukulaisten tapaamisista seurasi 15 jatkotartuntaa.

Karanteeniin asetettiin 167 ihmistä viime viikon aikana korona-altistumisen vuoksi.

Tuoreimmissa valmistuneissa sekvensointituloksissa kaikki 16 alueelta tutkittua näytettä olivat virusmuunnoksia. Viruskannoista 13 oli Alfa-muunnosta (britti), kaksi Beeta-muunnosta (Etelä-Afrikka) ja yksi Delta-muunnos (Intia). Delta-muunnoksen tartunta liittyi Kanta-Hämeen epidemiaan. Näytteet oli otettu 18.–21. toukokuuta.

Päijät-Soten vähintään 16-vuotiaista on rokotettu 66,3 prosenttia eli 117 839. Tällä viikolla annetaan 12 000 koronarokotusta lisää.

Koronayhteistyöryhmä kokoontuu maanantaina iltapäivällä arvioimaan, voidaanko kokoontumissuosituksia ja -rajoituksia purkaa. Yhteinen tavoite on saada mahdollisimman normaali kesä ja kesätapahtumat, Päijät-Soten tiedotteessa todetaan.

Juttuun lisätty 14.6. kello 12.50 Päijät-Soten kertomia tietoja viime viikon koronatilanteesta.

Viisi uutta tartuntaa varmistettu

Koronarajoitukset lievenevät pääkaupunkiseudulla ja Etelä-Savossa, uusia tartuntoja raportoitiin tänään 29

Päijät-Häme palaamassa maanantaina kiihtymistasolle, ravintoloiden rajoitusten odotetaan lieventyvän samoiksi kuin Uudellamaalla