Lahden keskustassa juhlittiin railakkaasti Huuhkajien historiallista EM-voittoa, Lanu Spa avattiin myös – katso kuvat

Lanu Spalla riitti vaahtoa yöllä. Lukijan kuva

Oskari Valtonen

Lanunaukio Lahdessa peittyi sunnuntain vastaisena yönä vaahtoon, kun aukiolla juhlittiin Suomen miesten jalkapallomaajoukkueen historian ensimmäistä arvoturnausvoittoa.

Huuhkajat voitti Tanskan 1–0 EM-avausottelussaan. Voittomaali syntyi 60. minuutilla, kun Jere Uronen keskitti ja Joel Pohjanpalo pukkasi pallon sisään.

Hämeen poliisin tilannekeskuksen mukaan yö Lahden keskustassa sujui melko rauhallisesti, ja juhlinta rauhoittui puoleen yöhön mennessä. Poliisin karkean arvion mukaan juhlijoita oli liikenteessä muutama sata ihmistä.

Hämeen poliisista kehotetaan juhlijoita noudattamaan koronasuosituksia kuten tähänkin asti. Turvavälit tulee ottaa huomioon ja liikkeellä ollessa kannattaa pysyä varovaisena.

Vaikka lopputulos tarjosikin Suomen kannattajille riemua, pelitapahtumat jäivät ottelussa omalta osaltaan taka-alalle. Ottelu nousi kansainvälisiin otsikoihin, kun tanskalaispelaaja Christian Eriksen tuupertui pelin aikana kentälle.

Peli keskeytettiin Eriksenin tilan takia. Myöhemmin saatiin tieto, että Eriksen on tajuissaan ja hänen tilansa on vakaa. Peli oli keskeytettynä puolitoista tuntia.

Seuraavaksi Suomi kohtaa Venäjän ensi keskiviikkona.

Isot näytöt houkuttelivat Lahdessa torille – terasseille ei mahtunut enää muutama minuutti Tanska-pelin alkamisen jälkeen

"Uran vaikein ottelu" – Huuhkajilla vakavat ilmeet historiallisen voiton jälkeen

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut