Kortiton huumekuski ajoi holtittomasti Nelostiellä Lahdessa – Poliisia vastustellut mies saatiin ulos autosta vasta leikkaamalla turvavyö poikki

Oskari Valtonen

Henkilöauton kuljettaja aiheutti perjantaina vaaratilanteita liikenteessä ajamalla holtittomasti Nelostiellä Lahdessa.

Hämeen poliisi sai iltapäivällä useita ilmoituksia autosta, jonka kuljettaja ajoi vaarallisesti kaistojen keskellä ja joka yritti saada kuljettamaansa autoa sivuluisuun.

Samaisesta autosta oli tullut aiemmin ilmoituksia jo Itä-uudenmaan puolelta. Auto pysähtyi liikenne-esteen takia Mäkelän kohdalla, ja poliisipartio tavoitti mieskuljettajan. Autossa oli kuljettajan lisäksi pieni lapsi takapenkillä ilman turvavyötä.

Miehellä ei ollut esittää poliisille ajokorttia tai henkilötodistusta, eikä hän halunnut selvittää henkilöllisyyttään poliisille. Partio pyysi miestä ulos autosta, mutta tämä kieltäytyi useaan otteeseen tulemasta ulos. Partio leikkasi miehen turvavyön poikki ja otti hänet ulos autosta. Mies laitettiin käsirautoihin vastustelun takia ja hänet kuljetettiin poliisilaitokselle.

Poliisi sai selville auton rekisteritietojen perusteella auton omistajan. Kävi ilmi, että autoa kuljettanut noin 20-vuotias mies oli ottanut auton käyttöönsä ilman lupaa vanhemmiltaan ja ottanut samalla sisaruksensa kyytiin Helsingistä.

Miestä epäillään törkeästä liikenneturvallisuuden vaarantamisesta, kulkuneuvon kuljettamisesta oikeudetta, huumaantuneena ajamisesta, virkamiehen vastustamisesta ja moottorikulkuneuvon käyttövarkaudesta.

Miehen vanhemmat hakivat nuoremman sisaruksen Lahdesta kotiin.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut