12.6. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Yksi uusi tartunta varmistettu

Oskari Valtonen

Päijät-Soten alueella varmistui perjantaina yksi uusi koronavirustartunta. Sairaalassa on neljä koronapotilasta, joista kukaan ei tarvitse tehohoitoa.

Alueella on varmistettu koko koronaepidemian aikana yhteensä 3 167 koronatartuntaa. Koronanäytteitä on otettu 130 451.

Ilmaantuvuusluku on laskenut Päijät-Soten alueella ja on nyt 39. Edellisenä päivänä se oli 43. Ilmaantuvuus kuvaa tartuntojen määrää 14:n viime vuorokauden aikana 100 000 asukasta kohti.

Alueen tartuntamäärät olivat pysyneet jo puolentoista viikon ajan alle kymmenessä tapauksessa päivittäin, kunnes keskiviikkona varmistui 14 tartuntaa. Päijät-Soten johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen ei ole tästä huolissaan, sillä yksittäisten päivien tartuntatilanne ei muuta epidemian suuntaa.

Päijät-Häme palaamassa maanantaina kiihtymistasolle, ravintoloiden rajoitusten odotetaan lieventyvän samoiksi kuin Uudellamaalla

Koronayhteistyöryhmä on ennakoinut päättävänsä ensi maanantaina hyvinvointiyhtymän siirtymisestä kiihtymisvaiheeseen eli nykyistä leviämisvaihetta alemmalle epidemian tasolle.

Perjantaihin mennessä Päijät-Soten alueen yli 16-vuotiaista noin 115 500 eli 65,0 prosenttia oli saanut ainakin yhden rokoteannoksen. Toisen rokoteannoksen oli saanut yhteensä noin 29 200 henkeä. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana oli annettu 6 204 rokotetta.

Tiistaina avattiin 16–29-vuotiaiden ikäryhmän koronarokotusten ajanvaraus. Käynnissä ovat myös 30–39-vuotiaiden rokotukset ja vanhemmatkin ikäryhmät voivat edelleen varata aikoja.

Juttua muokattu kello 14.40, lisätty rokotustiedot.

Valmistujaisjuhlat näkyvät nyt Päijät-Hämeen koronatartunnoissa – suunnitelmana on edelleen siirtyä ensi viikolla kiihtymisvaiheeseen

Tartuntojen määrä pomppasi taas, 14 koronatartuntaa varmistui

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut