Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

11.6. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä | Neljä tartuntaa varmistui, tartuntamäärät palasivat matalalle tasolle

Päijät-Soten alueella varmistui torstaina neljä koronavirustartuntaa. Sairaalassa on viisi koronapotilasta, joista kukaan ei tarvitse tehohoitoa.

Alueen tartuntamäärät olivat pysyneet jo puolentoista viikon ajan alle kymmenessä tapauksessa päivittäin, kunnes keskiviikkona varmistui 14 tartuntaa. Päijät-Soten johtajaylilääkäri Tuomo Nieminen ei ole tästä huolissaan, sillä yksittäisten päivien tartuntatilanne ei muuta epidemian suuntaa.

Alueella on varmistettu koronaepidemian aikana yhteensä 3 166 koronatartuntaa. Koronanäytteitä on otettu 130 141.

Ilmaantuvuusluku kääntyi Päijät-Soten alueella taas laskuun ja on 43. Kahden edellisen päivän aikana se oli 47. Ilmaantuvuus kuvaa tartuntojen määrää 14:n viime vuorokauden aikana 100 000 asukasta kohti.

Torstaihin mennessä Päijät-Soten alueen yli 16-vuotiaista reilut 113 600 eli 64 prosenttia oli saanut ainakin yhden rokoteannoksen. Toisen rokoteannoksen oli saanut 28 400 henkeä. Seitsemän viime vuorokauden aikana on annettu 5 188 rokotetta.

Juttuun lisätty tiedot rokotetuista 11.6. kello 18.19.

Valmistujaisjuhlat näkyvät nyt Päijät-Hämeen koronatartunnoissa – suunnitelmana on edelleen siirtyä ensi viikolla kiihtymisvaiheeseen

Tartuntojen määrä pomppasi taas, 14 koronatartuntaa varmistui

THL: Suomessa 47 uutta koronatartuntaa – THL:n tavoitteena on, että reilusti yli puoli miljoonaa ihmistä saisi rokotteen ensiannoksen kesäkuussa