Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

10.6. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä | Tartuntojen määrä pomppasi taas, 14 koronatartuntaa varmistui

Päijät-Soten alueella varmistui keskiviikkona 14 koronavirustartuntaa. Sairaalassa on viisi koronapotilasta, joista kukaan ei tarvitse tehohoitoa.

Alueella on varmistettu koronaepidemian aikana yhteensä 3 162 koronatartuntaa. Koronanäytteitä on otettu lähes 130 000.

Päijät-Soten alueella ilmaantuvuusluku on 47 eli sama kuin edellisenä päivänä. Ilmaantuvuus kuvaa tartuntojen määrää 14:n viime vuorokauden aikana 100 000 asukasta kohti.

Lahdessa Liipolan päiväkodissa on altistuttu koronavirukselle. Karanteeniin ovat siirtyneet 15 lasta ja neljä aikuista keskiviikosta alkaen.

Torstaihin mennessä Päijät-Soten alueen yli 16-vuotiaista noin 112 000 eli 63,2 prosenttia oli saanut ainakin yhden rokoteannoksen. Toisen rokoteannoksen oli saanut yhteensä noin 27 500 henkeä. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana oli annettu 5 509 rokotetta.

Tiistaina avattiin 16–29-vuotiaiden ikäryhmän koronarokotusten ajanvaraus. Käynnissä ovat myös 30–39-vuotiaiden rokotukset ja vanhemmatkin ikäryhmät voivat edelleen varata aikoja.

Juttua päivitetty kello 15.22 rokotustiedoilla. Kello 16.21 lisätty tieto ilmaantuvuusluvusta.

Kolme uutta tartuntaa, tehohoidossa ei ole enää ketään

Uusia koronatartuntoja tänään 93 – epidemiatilanne parantunut kaikissa ikäryhmissä, ulkomailta tuotujen tartuntojen osuus kasvanut

Nuorimman ikäluokan koronarokotukset aikaistuivat yli viikolla Päijät-Hämeessä – ajanvaraus alkoi tiistaina