Päijät-Hämeessä kartoitetaan uusia tuulivoima-alueita

Edellinen selvitys tehtiin 2012. Teknologia on kehittynyt, joten voimaloille voi löytyä sopivia paikkoja uusilta alueilta.

Tuulivoimaloita on Päijät-Hämeessä puuhattu esimerkiksi Hollolan Tuohijärvenkalliolle (havainnekuva), mutta hanke on tyssännyt kunnan kielteiseen kantaan. Salpatuuli-osuuskunta
Vili Uuskallio

Vili Uuskallio

Päijät-Hämeen liitto kartoittaa tuulivoimatuotantoon soveltuvia uusia alueita koko maakunnan alueella. Edellinen selvitys on vuodelta 2012.

Selvitys tehdään, koska teknologia on kehittynyt ja voimaloiden korkeudet kasvaneet, joten tuulivoimaloille voi löytyä sopivia paikkoja uusilta alueilta.

Iitin Perheniemen tuulivoimapuisto sai rakennusluvat kuudelle voimalalle – ensimmäinen voimala pyörähtää käyntiin aikaisintaan ensi vuoden lopussa

Nyt käynnistyvä selvitys toimii myös maakuntakaavatyön taustaselvityksenä. Maakuntakaavalla ohjataan vain mittakaavaltaan seudullisesti merkittävien tuulivoimalakokonaisuuksien sijoittumista.

Pienempien voimala-alueiden sijoittaminen on mahdollista kuntien yleiskaavoituksella, kertoo maakuntaliiton erityisasiantuntija Kaisa Torri.

Huukinkorven tuulipuisto etenee, tuulimyllyrivi muuttaisi taivaanrantaa Heinolan eteläisellä sisääntuloväylällä

Maakuntahallitus päätti, että selvitys hankitaan kilpailutuksen voittaneelta FCG:ltä. Hankkeen kokonaiskustannukseksi on arvioitu 50 000 euroa, mistä ympäristöministeriö maksaa 35 000 euroa. Selvitys valmistuu kesällä 2022.

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut