Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Leivotko mokkapaloja vai ahkeroitko talkoissa? Vastaa ESS:n kyselyyn ja kerro, mikä olisi paras tapa rahoittaa lasten harrastustoimintaa

8.6. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä | Viisi uutta tartuntaa ja yksi kuolemantapaus varmistui - Heinolassa joukkoaltistuminen liikuntakeskuksessa

Päijät-Soten alueella varmistui maanantaina viisi uutta koronavirustartuntaa. Sairaalassa on viisi koronapotilasta, joista yksi saa tehohoitoa.

Hyvinvointiyhtymän alueella varmistui myös yksi uusi koronavirukseen liittyvä kuolemantapaus. Viruksen aiheuttamaan tautiin on alueella kuollut epidemian aikana nyt 20 ihmistä.

Alueella on varmistettu koronaepidemian aikana 3 145 koronatartuntaa. Koronavirusnäytteitä on otettu kaikkiaan 128 750.

Ilmaantuvuusluku on pysynyt kolmatta päivää samana ja on 49. Ilmaantuvuus kuvaa tapausten määrää 14 vuorokauden ajanjaksolla 100 000 asukasta kohti.

Heinolassa Liikuntakeskus KuntoPantterissa tiistaina 1.6. kello 19–20 ja keskiviikkona 2.6. kello 19–20 asioineet ovat voineet altistua koronavirukselle.

Lahdessa asetettiin vielä perjantaina juuri kesäloman kynnyksellä karanteeniin Renkomäen koulussa 25 oppilasta ja yksi aikuinen, Lotilan koulussa 22 oppilasta ja yksi aikuinen, Lähteen koulussa 24 oppilasta ja yksi aikuinen sekä Tiirismaan koulussa reilut 20 oppilasta ja kolme aikuista.

Koko Päijät-Soten alueella asetettiin viime viikon aikana karanteeniin 356 henkilöä.

Viimeisimmän eli 16–29-vuotiaiden ikäryhmän ajanvaraus avattiin tiistaiaamuna. Käynnissä ovat myös 30–39-vuotiaiden rokotukset, ja vanhemmatkin ikäryhmät voivat edelleen varata aikoja.

Tiistaihin mennessä Päijät-Soten alueen yli 16-vuotiaista runsaat 110 000 eli 62 prosenttia oli saanut ainakin yhden rokoteannoksen. Toisen rokoteannoksen oli saanut yhteensä 26 100 henkeä. Viimeisen seitsemän vuorokauden aikana oli annettu 6 087 rokotetta.

Muokattu otsikkoa ja juttua kello 12.40 tiedolla uudesta virukseen liitetystä kuolemantapauksesta. Päivitetty kello 14.30 rokotetiedoilla ja Heinolan joukkoaltistumisella.

Nuorimman ikäluokan koronarokotukset aikaistuivat yli viikolla Päijät-Hämeessä – ajanvaraus alkoi tiistaina

Kevennyksiä aikuisten ryhmäharrastusten rajoituksiin Päijät-Hämeessä – ensi viikolla hätyytellään ehkäpä jo viruksen kiihtymisvaihetta

Yksi uusi tartunta, ilmaantuvuusluku pysynyt alle 50:ssä