Nuorimman ikäluokan koronarokotukset aikaistuivat yli viikolla Päijät-Hämeessä – ajanvaraus alkoi tiistaina

Terveydenhoitaja Niina Walther rokotti Antti Holopaisen Lahden Triossa toukukuussa. Mirja Hussain

Nina Räty

Päijät-Sote haluaa koronarokotusten sujuvan nopeasti, ja siksi 16–29-vuotiaiden ikäryhmän ajanvaraus avatttiin jo tiistaina kello 8. Samaan aikaan ovat käynnissä 30–39-vuotiaiden rokotukset, ja vanhemmatkin ikäryhmät voivat edelleen varata aikoja.

Rokotusaikoja on jäänyt jonkin verran käyttämättä. Uuden ikäryhmän avaamisella halutaan jo nyt varmistaa, että kaikki rokotusajat käytetään. Nuorimman ikäluokan ajanvaraus aiottiin alun perin aloittaa vasta 16. kesäkuuta.

Pfizer-BioNTechin rokote on ainoa rokote, jota tällä hetkellä annetaan 16–17-vuotiaille. Kesän aikana Pfizer-BioNTechin rokotteita saadaan Päijät-Soten alueelle vähemmän ja suurin osa saapuvista rokotteista tarvitaan tehosteannoksiin. Tästäkin syystä nuorten ikäluokkien ajanvaraus avataan jo nyt. Aikaa varatessa on huomioitava, että 16–17-vuotiaat voivat varata ajan vain Pfizer-BioNTechin rokotteelle.

Työterveysasiakkaiden suositellaan ottavan rokotukset ensisijaisesti omasta työterveydestään. Rokotus on mahdollista saada työterveyden kautta, jos työnantaja on tehnyt sopimuksen koronarokotuksista työterveyshuollon kanssa. Tästä voit tarkistaa alueen koronarokotuksia antavat työterveyshuollon palveluntuottajat.

Päijät-Sote suosittaa sähköistä ajanvarausta ja ajan varaamista iltapäivällä, jolloin palvelussa on vähiten ruuhkaa. Ajanvarausjärjestelmässä vapaita aikoja on useilla eri ajanvarauskirjoilla.

Tästä löydät ohjeet sähköiseen ajanvaraukseen. Aikaa varatessaan asiakas valitsee Modernan tai Pfizer-BioNTechin rokotteen. Modernan ja Pfizer-BioNTechin koronarokotteet ovat samankaltaisia mRNA-rokotteita, joilla molemmilla on hyvä teho myös virusmuunnoksiin.

Sähköisessä ajanvarausjärjestelmässä on huoltokatko viikonloppuna. Käyttökatko alkaa perjantaina 11.6. kello 21 ja päättyy maanantaina 14.6. kello 8.

Kommentoi

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Monipuoliset sisältömme odottavat sinua!

| Päivitetty

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut