Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Artistien keikkakesät | "Katse on suunnattava optimistisesti syksyyn", pohtii Lumos-kvartetti kesää

Jousikvartettia kuullaan kesällä jokusen kerran Lahdessakin.

Korona ja koronarajoitukset ovat kuristaneet tapahtuma- ja musiikkialoja pitkään. ESS:n kesälehden sarjassa kysymme sähköpostitse neljältä paikalliselta musiikkiartistilta, miltä keikkakesä näyttää ja millainen korona-aika on ollut.

Viimeisenä kysymyksiin vastaa Lumos-kvartetti. Lahtelaista, pääasiassa rokkia ja poppia soittavaa jousikvartettia on kuultu vuosien varrella paitsi esimerkiksi konserteissa, myös monen artistin levyillä. Jousikvartettiin kuuluvat alttoviulisti Anette Grevberg, sellisti Niklas Hagmark sekä viulistit Sirkku Hilanko ja Annukka Nevalainen-Lius.

1. Millainen keikkakesä teillä näyttää nyt olevan tulossa?

– Vallitsevat rajoitukset vaikuttavat tulevan kesän konsertteihin, joten emme pysty keikkailemaan yhtä aktiivisesti kuin normaalioloissa. Iloksemme heinäkuusta eteenpäin on muutamia keikkoja kalenterissa, muun muassa konsertteja Pepe Willbergin kanssa, M&Lumos Tampereen teatterikesässä, konsertti Kesannolla ja Gösta Sundqvistin musiikkia Mastolassa Minja Kosken ja Mikael Saaren kanssa.

2. Mitä odotatte ja toivotte keikkakesältä?

– Tulevan kesän suhteen toiveissa on, että sovitut keikat toteutuisivat. Katse on suunnattava optimistisesti syksyyn, ja silloin toivottavasti on jo paljon soittomahdollisuuksia.

3. Millaista korona-aika on ollut muusikkona?

– Korona-aika on pakottanut hakemaan toimeentuloa myös oman alan ulkopuolelta. Palo esiintymään on kova.

4. Millaisia kesäsuunnitelmia teillä on muuten?

– Kesästä nautitaan lomaillen kotimaassa, toivottavasti myös keikkaillen ja uusia projekteja suunnitellen. Ja tilaisuuden tullen myös live-musiikkia kuunnellen!

Tämä juttu löytyy Etelä-Suomen Sanomien kesälehdestä. Lue koko lehti täältä!

"Aika monta kysymysmerkkiä leijuu yhä ilmassa", miettii Marko Haavisto

Minja Koski julkaisi lokakuussa kolmannen albuminsa ja työstää kesällä neljättä

"Peräänkuuluttaisin fiksuutta ihmisten kesänvietossa", toivoo viime vuonna perheenlisäystä saanut Brädi