Artistien keikkakesät: "Aika monta kysymysmerkkiä leijuu yhä ilmassa", miettii Marko Haavisto

Poutahaukat-yhtye julkaisi tänä vuonna digitaalisesti uuden albumin. Osa kesän keikoista siirtyy jälleen vuodella eteenpäin.

Marko Haavisto kuvailee korona-aikaa perin koettelevaksi. Mirja Hussain

Marjaana Lahola

Korona ja koronarajoitukset ovat kuristaneet tapahtuma- ja musiikkialoja pitkään. ESS:n kesälehden sarjassa kysyimme sähköpostitse neljältä paikalliselta musiikkiartistilta, miltä keikkakesä näyttää ja millainen korona-aika on ollut.

Kantri- ja bluesartisti Marko Haaviston yhtye Marko Haavisto & Poutahaukat yltää tänä vuonna jo 25 vuoden ikään. Alkuvuonna yhtye julkaisi digijulkaisuna uuden albumin nimeltä 2005. Haavisto on mukana myös Vaeltava vitsaus -yhtyeessä.

1. Millainen keikkakesä sinulla näyttää nyt olevan tulossa?

– Aika monta kysymysmerkkiä leijuu yhä ilmassa. Vielä viikko sitten [toukokuun alkupuolella] näytti siltä, että heinäkuulta alkaen keikkakesästä tulisi vähintään kohtalainen. Nyt tässä ihan muutaman päivän sisään on taas muutamia tapahtumia, joiden alun alkaen piti toteutua kesällä 2020, siirtynyt jälleen vuodella eteenpäin, eli kesälle 2022."

Minja Koski julkaisi lokakuussa kolmannen albuminsa ja työstää kesällä neljättä

2. Mitä odotat ja toivot keikkakesältä?

– Tietenkin sitä, että vielä jäljellä olevat varaukset tälle kesää pääsisivät toteutumaan ja alkukesästä keikkakalenterini saisi täydennystä esimerkiksi terassi- ja pubikeikkojen muodossa.

"Peräänkuuluttaisin fiksuutta ihmisten kesänvietossa", toivoo viime vuonna perheenlisäystä saanut Brädi

3. Millaista korona-aika on sinulle ollut muusikkona?

– Perin koettelevaa. Ajatukset ja motivaatiot ovat heilahdelleet kukkulan laelta laakson pohjaan. Toisaalta nyt on ehtinyt pyöriä studiotiloissa toteuttamassa proggiksia, joihin aiemmin ei ole liiennyt aikaa. Silti varsin usein pään ylle nousee ajatus kuin musta pilvi: "onko tälle tekemiselle mitään tulevaisuutta?"

– En ole ikinä tehnyt niin vähän uusia biisejä kuin nyt näinä korona-aikoina. Laulut ja ideat tulevat yleensä minulle liikenteessä ja matkan päällä. Onneksi kuluneilta vuosilta on kertynyt niin paljon materiaalia ja ideoita, että työstettävää äänityssessioihin on piisannut. Sitä kautta olen pysynyt perin aktiivisena soittamisen ja laulamisen suhteen kuitenkin.

4. Millaisia kesäsuunnitelmia sinulla on muuten?

– Kaupunki- ja maalaismaisemaa, lintujen laulua ja auringonlaskuja. Hyviä juoksulenkkejä poluilla ja asvaltilla.

Tämä juttu löytyy Etelä-Suomen Sanomien kesälehdestä. Lue koko lehti täältä!

Päijät-Hämeessä on tarjolla tänäkin kesänä elävää musiikkia – koostimme osan tarjonnasta

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut