Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Missä ja millainen on oma lähimetsikkösi? Kerro meille lähimetsikkösi merkityksestä

Artistien keikkakesät | "Peräänkuuluttaisin fiksuutta ihmisten kesänvietossa", toivoo viime vuonna perheenlisäystä saanut Brädi

Brädin kalenterissa on nyt kesälle kymmenisen keikkaa. Toiveena on, että viimeistään loppukesästä töitä pääsee tekemään.

Korona ja koronarajoitukset ovat kuristaneet tapahtuma- ja musiikkialoja pitkään. ESS:n kesälehden sarjassa kysymme sähköpostitse neljältä paikalliselta musiikkiartistilta neljä kysymystä siitä, miltä keikkakesä näyttää ja millainen korona-aika on ollut.

Ensimmäisenä kysymyksiin vastaa Brädi. Pitkän linjan lahtelaisräppäri on tehnyt vuosien varrella musiikkia paitsi soolona, myös muun muassa Herrasmiesliigan ja 5th Elementin kanssa. Viimeksi räppäri julkaisi tämän vuoden maaliskuussa Keväät-singlen, joka on ehtinyt kerätä Spotifyssä jo yli miljoona kuuntelua.

1. Millainen keikkakesä sinulla näyttää nyt olevan tulossa?

– Minulla on tällä hetkellä kalenterissa kymmenisen keikkaa, ja viime vuoden peruttuja tai siirrettyjä keikkoja aikamoinen määrä odottamassa uutta päivämäärää, joskaan niiden toteutumiseen en usko. Luulen, että "siirretään" oli vain kauniimpi tapa sanoa "perutaan".

2. Mitä odotat ja toivot keikkakesältä?

– Olisihan se mukavaa, että edes joitain keikkoja pääsisi tekemään. Viime vuoden perumiset ja löysässä hirressä keikkuminen ovat kyllä luoneet melkoisen kyynisyyden ja epäuskon. Periaatteessa aika sama, mitä siellä kalenterissa lukee, kun ne voidaan silmänräpäyksessä ottaa taas kaikki pois.

Minja Koski julkaisi lokakuussa kolmannen albuminsa ja työstää kesällä neljättä

– Toivon, että viimeistään loppukesästä minä ja mahdollisimman moni kollegani saisimme pikkuhiljaa taas harjoittaa ammattiamme. Tässä peräänkuuluttaisin myös fiksuutta ihmisten kesänvietossa, ettei juhannukseen mennessä oltaisi jo taas sulkutilassa. Jos tapahtumat vain sallitaan, niin suomalaisilla tapahtumajärjestäjillä on huima ammattitaito järjestää ne turvallisesti.

3. Millaista korona-aika on sinulle ollut muusikkona?

– Ajanjaksona korona-aika on periaatteessa ollut minulle erittäin hyvä. Syynä siihen on kuitenkin perhe eikä musiikki. Meille syntyi marraskuussa poikavauva, ja koko se prosessi on ollut niin mahtava, että olen hyvin onnellinen koronasta huolimatta.

– Vaihdoin viime keväänä levy-yhtiötä Rähinältä Sonylle, ja uutta musiikkia on tehty ja julkaistukin. Keikkamarkkinoiden tilannetta olen onnistunut kompensoimaan Sonnin Taacca -podcastin ja Blueprint-radio-ohjelman juontotöillä, ja olen niistä erittäin kiitollinen. Minulla on henkilökohtaisesti kaikki ihan hyvin, mutta alamme tilannetta ja ahdinkomme sivuuttamista päättäjien taholta on ollut todella turhauttavaa seurata.

4. Millaisia kesäsuunnitelmia sinulla on muuten?

– Kesä sujuu varmasti ennen kaikkea perheen parissa ja varmasti melko perinteisissä merkeissä. Kotikulmilla ollaan suurimmaksi osaksi, mutta ehkä sinne vähintäänkin joku huvipuisto- tai muu sellainen reissu mahtuu. Ja mökkimaisemiin pyritään varmasti myös. Toivotaan, että seassa olisi myös jokunen keikka.

Tämä juttu löytyy Etelä-Suomen Sanomien kesälehdestä. Lue koko lehti täältä!