Maksuton peruskoululaisten harrastustoiminta laajenee Lahdessa ensi syksynä: "Toiminta on säännöllistä ja viikoittaista"

Harrastamisen Lahden mallin tarkoituksena on mahdollistaa jokaiselle lapselle ja nuorelle mieluisa ja maksuton vapaa-ajan harrastus koulupäivän yhteydessä. Mirja Hussain

Sohvi Auvinen

Lasten ja nuorten maksuton harrastustoiminta laajenee Lahdessa ensi syksynä. Harrastamisen Lahden malli -hanke käynnistyi tänä keväänä neljässä pilottikoulussa, joista se laajenee syksyllä Lahden kaikkiin peruskouluihin, lukuun ottamatta Kanervikon sairaalakoulua. Hanke laajenee myös yksityisiin kouluihin. Pilottikouluina toimivat Lähteen, Möysän, Mukkulan ja Kärpäsen koulut.

Tarkoituksena on järjestää maksutonta harrastustoimintaa koulupäivän yhteydessä kaikilla luokka-asteilla. Harrastustoiminta merkitään koulujen lukujärjestyksiin ja se tapahtuu päätettyinä iltapäivinä tiettyyn kellonaikaan. Tavoite on, että oppilaat voivat osallistua harrastustoimintaan heti koulupäivän jälkeen ja mahdollisesti myös sen aikana.

Koulukohtaisia harrastuslukujärjestyksiä rakennetaan parhaillaan. Suunnittelun lähtökohtana ovat lasten ja nuorten toiveet, ja apuna suunnittelussa käytetäänkin lahtelaisten koululaisten vastauksia opetus- ja kulttuuriministeriön koululaiskyselyyn.

– Toiminta on säännöllistä ja viikoittaista, mutta sisältö voi vaihdella osallistujien toiveiden mukaisesti, Lahden kaupungin harrastustoiminnan koordinaattori Tiia Bucovschi tarkentaa tiedotteessa.

Lahden Pyöräkoulu laajenee tänä kesänä

Harrastustoimintaa toteuttavat muun muassa paikalliset seurat, yhdistykset, järjestöt, Wellamo-opisto, Lahden seurakunnat, nuoriso-, kirjasto- ja museopalvelut sekä tieto- ja viestintätekniikka- ja ohjaus- ja liikunta-alan opiskelijat. Lisäksi Lahden yläkouluille palkataan harrastustoiminnan ohjaajia, jotka toimivat tarvittaessa myös alueensa alakouluilla.

Harrastukset kootaan ja niistä tiedotetaan HarrasteLahti.fi-sivustolla.

Opetus- ja kulttuuriministeriö myönsi hankkeeseen Lahden kaupungille yhteensä 300 000 euron avustuksen. Tämän lisäksi kaupungin omavastuuosuus on 75 000 euroa.

Juttua päivitetty 2.6. kello 15.44 pilottikoulujen nimillä.

Jo päiväkoti-ikäisten lasten yksinäisyys huolettaa monia vanhempia – "Kaverittomuudesta kärsivä lapsi saattaa tuntea itsensä näkymättömäksi"

Uusi kokeilu toi maksuttomat harrastusryhmät päijäthämäläisiin kouluihin, näin saatua rahaa on käytetty

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut