Artistien keikkakesät: Minja Koski julkaisi lokakuussa kolmannen albuminsa ja työstää kesällä neljättä

Artistinimellä M esiintyvä Koski keikkailee seuraavan kerran elokuussa.

Minja Koski aikoo kesällä myös mökkeillä, lukea ja marjastaa koiran kanssa. Mirja Hussain

Marjaana Lahola

Korona ja koronarajoitukset ovat kuristaneet tapahtuma- ja musiikkialoja pitkään. ESS:n kesälehden sarjassa kysymme sähköpostitse neljältä paikalliselta musiikkiartistilta, miltä keikkakesä näyttää ja millainen korona-aika on ollut.

Nyt kysymyksiin vastaa artistinimellä M esiintyvä Minja Koski. Tähän mennessä kolme albumia julkaissut Koski on myös näyttelijä.

1. Millainen keikkakesä sinulla näyttää nyt olevan tulossa?

– Kaikki kesän festarikeikat ovat omalta osaltani peruuntuneet heinäkuun loppuun saakka, joten keikkailu pääsee jatkumaan vasta elokuussa muun muassa Tampereen Teatterikesän TelttaLabissa ja Lahden Kesannolla. Erityisen ihanaa näillä keikoilla tule olemaan se, että esiinnymme kokoonpanolla, jossa bändini lisäksi soittaa Lumos-kvartetti.

2. Mitä odotat ja toivot keikkakesältä?

– Omalta osaltani keikkakesä jää tosiaan hyvin hiljaiseksi juurikin koronan aiheuttamista syistä. Tietysti toivoisin, että pienimuotoisia keikkoja pystyttäisiin järjestämään jo kesäkuussa, mutta ei auta kuin seurata tilannetta.

Päijät-Hämeessä on tarjolla tänäkin kesänä elävää musiikkia – koostimme osan tarjonnasta

3. Millaista korona-aika on sinulle ollut muusikkona?

– Julkaisin korona-aikana kolmannen albumini Punainen ovi, joka näki päivänvalon 2.10. Ehdimme bändini kanssa tehdä kolme levynjulkaisukeikkaa, kunnes koronatilanne jälleen paheni ja katkaisi kiertueen. Joitakin striimattuja keikkoja on kuitenkin ollut, ja nyt olen jo seuraavien albumien kimpussa.

"Peräänkuuluttaisin fiksuutta ihmisten kesänvietossa", toivoo viime vuonna perheenlisäystä saanut Brädi

4. Millaisia kesäsuunnitelmia sinulla on muuten?

– Kesä menee osittain neljännen albumin äänityksissä. Varmastikin myös mökkeilen, etsin koirani kanssa sieniä ja marjoja kuunnellen samalla hyviä ohjelmia Yle Areenasta. Klassikoita aion lukea myös ja uida, saunoa ja säveltää."

Tämä juttu löytyy Etelä-Suomen Sanomien kesälehdestä. Lue koko lehti täältä!

"Aika monta kysymysmerkkiä leijuu yhä ilmassa", miettii Marko Haavisto

Potkaistaan kesä käyntiin – lue ESS:n kesälehti

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut