Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Rakkaalla vanhuksella on monta nimeä, mutta mikä sinusta on terminä soveliain? Vastaa kyselyyn!

Lahdessa kunnostetaan kesän aikana useaa koulua, sisäilma myös suurennuslasin alla

Lahdessa kunnostetaan kesän aikana useampia kouluja ja tarkkaillaan niiden sisäilmaa.

Villähteen koulussa osa henkilökunnasta on oireillut sisäilmasta kevätlukukauden aikana. Ilmoitukset kohdistuvat useampiin koulurakennuksiin. Päiväkodin sisäilmatilanne on kuitenkin edelleen rauhallinen.

Tästä johtuen koulun uudisosan tilojen tarkastelu ja ilmanvaihto- ja lämmitysjärjestelmien korjaus jatkuu. Koulun oma sisäilmatyöryhmä arvioi tilannetta uudelleen syyslukukauden alussa.

Koulun pihalle rakennettu parakkikoulu sai puolestaan kolme vuotta jatkoaikaa. Tiloihin on valmisteilla kokonaisvaltainen kosteus- ja sisäilmatekninen kuntotutkimus. Tällä halutaan määritellä rakennusten kunto ja mahdolliset korjaustarpeet. Tutkimus valmistuu noin kuuden kuukauden sisällä.

Tämän lisäksi Villähteen koulussa luovutaan hirsikoulun ja liikuntasalirakennuksen käytöstä kuluvan lukukauden jälkeen niiden heikon kunnon vuoksi.

Myös osa Ali-Juhakkalan koulun henkilöstöstä on saanut oireita sisäilmasta. Tämän takia koululle on perustettu oma sisäilmatyöryhmä ja koulun päärakennuksessa tehdään kosteus- ja ilmateknisiä kuntotutkimuksia. Tutkimukset ajoittuvat pääosin koulun kesäloma-aikaan.

Kivimaan koulun sisäilmatyöryhmä puolestaan seuraa syksyllä alkavan kivikoulun perusparannushankkeen etenemistä, jonka jälkeen ryhmä arvioi sisäilmatilanteen normalisoitumista koulussa.

Harjun koulussa sisäilmatilanne on puolestaan pysynyt tasaisena läpi lukuvuoden. Henkilöstöllä ja oppilailla on esiintynyt oireilua sisäilmasta vain vähäisissä määrin. Tilat ovat toistaiseksi käytössä normaalisti, ja mahdollisia poikkeamia on pyritty korjaamaan esimerkiksi ikkunatuuleksin ja koulun tilajärjestelyjä parantamalla.

Etelä-Suomen Sanomat kertoi jo aiemmin Mukkulan koulun vanhan osan sisäilmaongelmista.