Etelä-Suomen avi teki päätöksiä kokoontumisrajoitusten lieventämisestä Päijät-Hämeessä

Turvavälien pitäminen on edelleen tärkeää. Kuvituskuva. Anneli Tuominen-Halomo

ESS

Etelä-Suomen aluehallintovirasto on tehnyt päätöksiä kokoontumisrajoituksista Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueelle. Rajoituksia lievennetään sosiaali- ja terveysministeriön uusimman ohjauksen ja epidemiatilanteen mukaisesti.

Jatkossa sisätiloissa voi järjestää enintään kymmenen hengen kokoontumisia. Asiakkailla tai osallistujilla täytyy olla mahdollisuus säilyttää turvavälit eli välttää lähikontaktit toisiinsa.

Rajatuissa ulkotiloissa voi järjestää enintään 50 hengen kokoontumisia.

Hyvinvointiyhtymän koronayhteistyöryhmä pyysi maanantaina avia tekemään päätöksen, joka kieltäisi sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset kesäkuun loppuun saakka.

Avin päätösten mukaan ulkotiloissa voi järjestää yli 50 henkilöä suurempia kokoontumisia, mikäli tilassa on käytettävissä useita 50 henkilön katsomolohkoja tai yleisölle tarkoitettuja rajattavissa olevia alueita.

Lohkojen välille tulee järjestää selkeä suojavyöhyke, ja jokaiselle lohkolle täytyy olla omat kulkureitit, palvelut (esim. WC-tilat) ja tapahtumahenkilökunta.

Päijät-Soten korona-yleisöinfo: Päättäjäisjuhlijoiden kannattaa muistaa turvavälit ja muut rajoitukset, sillä suurin osa tartunnoista tulee ystävien ja perheiden tapaamisista

Tietyn mittaisia turvavälejä ei enää vaadita kaikenkokoisissa ulkotilaisuuksissa, mutta asiakkaille tai osallistujille täytyy varmistaa mahdollisuus välttää fyysiset kontaktit toisiinsa.

Kokoontumisten järjestelyissä on myös noudatettava opetus- ja kulttuuriministeriön ja THL:n ohjeita koronavirustartuntojen ehkäisemisestä.

Lisäksi asiakkaille on tarjottava mahdollisuus käsien puhdistamiseen.

Kokoontumisrajoitukset ovat voimassa Päijät-Hämeen sairaanhoitopiirin alueella 2.–30.6.

Alue on tällä hetkellä koronan leviämisvaiheessa.

Kolmekymppisten koronarokotuksen ajanvaraus aukesi Päijät-Hämeessä, nuoremmatkin voivat jo valmistautua

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut