Kolmekymppisten koronarokotuksen ajanvaraus aukesi Päijät-Hämeessä, nuoremmatkin voivat jo valmistautua

Walk in -rokotuksia järjestetään tällä viikolla Karhulassa, Pyhtäällä ja Kauppakeskus Pasaatissa. Kuvituskuva. Kimmo Seppälä

ESS

Koronavirusrokotusten ajanvaraus 30–39-vuotiaille aukesi tiistaina Päijät-Soten alueen työterveysyrityksissä ja sote-keskuksissa. Seuraavan ikäryhmän aikataulukin on jo tiedossa: 16–29-vuotiaiden koronavirusrokotusten ajanvaraus aukeaa keskiviikkona 16. kesäkuuta.

Nuorten ikäryhmien toivotaan ottavan mallia rokotusaktiivisuudessa vanhemmista ikäryhmistä.

Kahdeksan tartuntaa varmistui, sairaalahoidossa kuusi koronapotilasta

– Väestön laumasuojan saamiseksi on tärkeää, että myös nuoremmat ikäryhmät rokottautuvat aktiivisesti. Lisärokotteiden ansiosta rokoteajan saa nopeasti, sanoo avosairaanhoidon tulosaluejohtaja Kimmo Kuosmanen tiedotteessa.

Työterveysasiakkaiden toivotaan ottavan rokotukset ensisijaisesti omasta työterveydestään. Päijät-Sote suosittelee sähköistä ajanvarausta ja ajan varaamista iltapäivällä, jolloin palvelussa on vähiten ruuhkaa. Ajanvarauksen yhteydessä asiakas valitsee joko Modernan tai Pfizer-BioNTechin rokotteen.

Sähköisessä ajanvarausjärjestelmässä on huoltokatko, joka alkaa perjantaina 11.6. kello 21 ja päättyy maanantaina 14.6. kello 8.

EU:n yhteinen rokotustodistus tulee heinäkuussa – pääseekö kansalainen matkustamaan jo ensimmäisen rokoteannoksen saatuaan?

Hyvinvointiyhtymän mukaan osa koronarokotustodistusten tiedoista on päivitetty Omakantaan, mutta kaikki eivät vielä saa tulostettua omaa todistustaan järjestelmästä. Jos rokotustodistuksen tarvitsee välttämättömästä syystä ennen heinäkuuta, tulee ottaa yhteys rokotteen antaneeseen organisaatioon.

Jos rokotuksen on saanut työterveyden kautta, myös rokotustodistus pyydetään sieltä.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut