Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Kolmekymppisten koronarokotuksen ajanvaraus aukesi Päijät-Hämeessä, nuoremmatkin voivat jo valmistautua

Koronavirusrokotusten ajanvaraus 30–39-vuotiaille aukesi tiistaina Päijät-Soten alueen työterveysyrityksissä ja sote-keskuksissa. Seuraavan ikäryhmän aikataulukin on jo tiedossa: 16–29-vuotiaiden koronavirusrokotusten ajanvaraus aukeaa keskiviikkona 16. kesäkuuta.

Nuorten ikäryhmien toivotaan ottavan mallia rokotusaktiivisuudessa vanhemmista ikäryhmistä.

Kahdeksan tartuntaa varmistui, sairaalahoidossa kuusi koronapotilasta

– Väestön laumasuojan saamiseksi on tärkeää, että myös nuoremmat ikäryhmät rokottautuvat aktiivisesti. Lisärokotteiden ansiosta rokoteajan saa nopeasti, sanoo avosairaanhoidon tulosaluejohtaja Kimmo Kuosmanen tiedotteessa.

Työterveysasiakkaiden toivotaan ottavan rokotukset ensisijaisesti omasta työterveydestään. Päijät-Sote suosittelee sähköistä ajanvarausta ja ajan varaamista iltapäivällä, jolloin palvelussa on vähiten ruuhkaa. Ajanvarauksen yhteydessä asiakas valitsee joko Modernan tai Pfizer-BioNTechin rokotteen.

Sähköisessä ajanvarausjärjestelmässä on huoltokatko, joka alkaa perjantaina 11.6. kello 21 ja päättyy maanantaina 14.6. kello 8.

EU:n yhteinen rokotustodistus tulee heinäkuussa – pääseekö kansalainen matkustamaan jo ensimmäisen rokoteannoksen saatuaan?

Hyvinvointiyhtymän mukaan osa koronarokotustodistusten tiedoista on päivitetty Omakantaan, mutta kaikki eivät vielä saa tulostettua omaa todistustaan järjestelmästä. Jos rokotustodistuksen tarvitsee välttämättömästä syystä ennen heinäkuuta, tulee ottaa yhteys rokotteen antaneeseen organisaatioon.

Jos rokotuksen on saanut työterveyden kautta, myös rokotustodistus pyydetään sieltä.