Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Itsenäisyyspäivän kunniamerkkien saajat julkistettiin – katso ketkä palkittiin Lahden seudulla

Anttilanmäen kyläjuhla järjestetään elokuussa kolmatta kertaa – "Tarkoitus uskoa siihen, että saadaan pitää samanlaisella volyymillä kuin 2019"

Ohjelmassa on muun muassa monenlaista musiikkia sekä ulkoilmakirpputori.

Anttilanmäen kyläjuhla levittäytyy jälleen Lahdessa sijaitsevalle vanhalle puutaloalueelle elokuussa. Helsinkiläisestä Kumpulan kyläjuhlasta inspiraatiota saanut Anttilanmäen kyläjuhla järjestetään nyt kolmatta kertaa, toista kertaa koronaepidemian aikana.

Viime vuonna juhla oli pienikokoinen, mutta se järjestettiin joka tapauksessa. Kyläjuhlakoordinaattori Sanna Kojo luottaakin siihen, että joka tapauksessa tänäkin vuonna jotakin pystytään järjestämään. Nyt suunnitteilla on kuitenkin viime vuotta suurempi tapahtuma.

– Nyt on tarkoitus uskoa siihen, että saadaan pitää kyläjuhla samanlaisella volyymillä kuin vuonna 2019.

Myös ohjelman kaava on Kojon mukaan pitkälti samanlainen kuin vuonna 2019. Vilhonkatu muuttuu kyläjuhlan ajaksi ulkoilmakirpputoriksi, jonne kuka tahansa voi varata pöydän. Osa puutarhoista on avoimia, ja niissä on puutarhakahviloita.

Aamu alkaa puistojoogalla, ja päivän aikana järjestetään esimerkiksi opastettuja kierroksia vanhalla koululla sekä esimerkiksi lapsille keppihevostelua ja origamin taittelupaja.

Musiikkikin kuuluu kyläjuhlaan monella tavalla. Puutarhakonsertissa esiintyvät oopperalaulaja Jaakko Kortekangas ja kamariorkesteri Juvenia. Etelärinteen pojat soittaa jazz- ja swing -henkistä musiikkia eri puolilla tapahtuma-aluetta.

Iltakonsertissa esiintyvät lahtelainen KAISA bändeineen, Ylävire sekä radiosoittoakin saanut helsinkiläinen indiepop-bändi Juhlat.

– Hattu kiertää, mutta tapahtuma on maksuton. Kaikki menee suoraan artisteille, Kojo mainitsee.

Poikkeus maksuttomuuteen ovat viikonlopun teatteriesitykset. Iitin harrastajateatterin on määrä esittää lauantaina ja sunnuntaina molempina kaksi näytöstä Mies joka ei osannut sanoa ei -näytelmästä.

Lahden ympäristökaupunkivuosi näkyy Kojon mukaan myös kyläjuhlissa. Teemana kulkevat mukana kiertotalous ja ympäristöasiat, ja esimerkiksi ruokatarjonnassa painotetaan ekologisuutta ja lähituotantoa.

Lisäksi kyläjuhlassa julkaistaan tulokset LAB-ammattikorkeakoulun Askel-projektista. Projektissa on kehitetty yritysten kanssa kolme erilaista kestävän asumisen palvelua.

Anttilanmäen kyläjuhla järjestetään lauantaina 7. elokuuta.

Tämä juttu löytyy Etelä-Suomen Sanomien kesälehdestä. Lue koko lehti tästä!

Idyllinen Anttilanmäki järjesti oivat kyläjuhlat ja nyt lahtelainen tekemisen meininki on huomattu muuallakin