Ennakkoäänestys: Hartolassa edelleen Päijät-Hämeen ahkerimmat ennakkoäänestäjät – lauantai oli selvästi aiempia hiljaisempi päivä

Sohvi Auvinen

Kuntavaalien ennakkoäänestys jatkui koko maassa lauantaina aiempia päiviä huomattavasti rauhallisemmin. Lauantaina ääniuurnilla kävi reilut 54 000 äänioikeutettua, kun esimerkiksi torstaina äänensä jätti reilut 126 000 kansalaista. Lauantaina valtakunnallinen ennakkoäänestysprosentti oli 8,8.

Äänestysaktiivisuus hiipui aiemmista päivistä myös Hämeen vaalipiirissä, jossa äänensä kävi lauantaina jättämässä reilut 3 700 henkilöä. Yhteensä vaalipiirissä on äänestänyt ennakkoon lähes 26 000 äänioikeutettua. Äänestysprosentti oli lauantain jälkeen 8,4.

Hartolassa käyty uurnilla ahkerimmin, myös Sysmässä äänestysprosentti nousi yli kymmenen

Aktiivisimmat äänestäjät löytyvät Päijät-Hämeessä Hartolasta, jossa äänestysprosentti on tällä hetkellä 12,4. Yli kymmenen prosentin on kivuttu myös Sysmässä (11,3) ja Asikkalassa (10,5). Aivan kannoilla ovat Padasjoki (9,7) ja Heinola (9,6).

Yli kahdeksan prosentin on päästy Kärkölässä (8,7), Lahdessa (8,4) ja maakunnan uusimmassa tulokkaassa Iitissä (8,3). Laiskimmat äänestäjät löytyvät toistaiseksi Hollolasta (6,4) ja Orimattilasta (6,4).

Kuntavaalien ennakkoäänestysaikaa pidennettiin koronaepidemian vuoksi kahteen viikkoon. Viimeinen ennakkoäänestyspäivä kotimaassa on tiistaina 8. kesäkuuta. Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 13. kesäkuuta.

Siirry vaalien tulospalveluun

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut