Kokenut polkujuoksija nauttii lentotilasta – kuuntele, miksi hollolalainen Anne Rauhamäki liittyi polkujuoksuryhmään

Eeva Ristkari

Anne Rauhamäki on harrastanut polkujuoksua noin 15 vuoden ajan ja suunnistanut 8-vuotiaasta lähtien. Suomen Ladun paikallisyhdistyksen, Tiirismaan Ladun polkujuoksuohjaajaksi hän päätti lähteä, kun etätyöt veivät sosiaaliset kontaktit.

Jo toisella kerralla Rauhamäki olikin sitten lenkillä ohjaajana eikä osallistujana.

– Ohjatuissa ryhmissä voi valita oman kuntotasonsa mukaisen porukan, jonka kanssa lähteä maastoon, Rauhamäki vinkkaa Radio Voiman haastattelussa.

Seuraavan kerran Tiirismaan Ladun polkujuoksuryhmä suuntaa polulle maanantaina.

– Hälvälän [Hollola] maastot ovat Lahden seudulla suosikkini. Pidän teknisesti haastavasta maastosta, jossa pääsen polkujuoksijan lentotilaan, flow-tilaan, jossa ei enää oikeastaan juokse polulla vaan sen päällä. Joka askeleella ei tarvitse miettiä vaan jalka löytää polulta kiven ja juuren päälliset, Rauhamäki sanoo.

Sunnuntaina Rauhamäki suuntaan Lammin Evolle ja hölkkää sieltä Padasjoelle.

Kuuntele podcast, jossa Rauhamäki kertoo, minkälaiset kengät hänellä on poluillaan jalassaan ja mitä hänellä on aina polkujuoksemassa mukanaan

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kahdesti päivässä arkisin ja kerran päivässä viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut