Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

ESS:n kesätoimittaja ja -kuvaaja etsivät päijäthämäläisiä saunojia ja saunoja – olisiko sinun lauteillasi tilaa?

Tässä on Aleksanterinkadulle suunnitellun ylikulkusillan arkkitehtuurikilpailun voittaja: Seitissä yhdistyvät niin teräs, puu kuin lasi

Lahden Aleksanterinkadulle suunnitellun ylikulkusillan arkkitehtuurikilpailun on voittanut Seitti-niminen ehdotus, kertoo Osuuskauppa Hämeenmaa.

Seitin on suunnitellut arkkitehtuuritoimisto B&M oy ja WSP Finland oy. Sillan toteuttamiskelpoisuutta arvioidaan jatkossa tämän suunnitelman pohjalta.

Seittiä kuvataan tiedotteessa mittasuhteiltaan siroksi ja esinemäiseksi sillaksi, jonka muotoilu ja yksityiskohdat ovat hallittuja. Tuomaristo arvosti tapaa, jolla teräs, puu ja lasi yhdistyvät ehdotuksessa.

Toteutuessaan valmis silta yhdistäisi Lahden Seurahuoneen ja Sokos-tavaratalon kohdalla eri puolilla katua sijaitsevat hotellitilat.

Siltakilpailun arvosteluperusteet olivat arkkitehtoninen ja kaupunkikuvallinen kokonaisote, taloudellinen ja tekninen toteuttamiskelpoisuus sekä turvallisuus rakenteiden ja käyttäjien kannalta.

Palkintolautakunnan mukaan Seitissä toteutuvat parhaiten kilpailuohjelmassa asetetut tavoitteet.

– Palkintolautakunnan yhteistyö oli hyvää ja rakentavaa. On hienoa, että voittaja on nyt saatu valittua ja kaavoitus pääsee käynnistymään, toteaa Osuuskauppa Hämeenmaan toimitusjohtaja Olli Vormisto tiedotteessa.

Siltaehdotuksia kilpailussa oli kaikkiaan neljä. Palkintolautakunta tutustui myös verkossa annettuun palautteeseen, jossa Seitti-ehdotus sai eniten suosiota.