Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Ennakkoäänestys alkoi – näin uurnilla käytiin Päijät-Hämeessä, katso oman kuntasi tilanne

Kesäkuun kuntavaalien ennakkoäänestys alkoi keskiviikkona. Ääniä annettiin ensimmäisenä päivänä koko maassa noin 110 000, eli äänioikeutetuista uurnilla kävi 2,5 prosenttia.

Naiset (55 634) ja miehet (55 255) kävivät äänestämässä lähes yhtä vilkkaasti.

Kuntavaalien ennakkoäänestys alkoi – myrsky ja kontin syrjäinen sijainti karkottivat äänestäjät ensimmäisinä tunteina Lahden Holman Prisman ulkona sijaitsevalta äänestyspaikalta

Päijät-Hämeen aktiivisimmat äänestäjät löytyivät Itä-Hämeen puolelta Sysmästä (äänestysprosentti 3,9) ja Hartolasta (3,4). Heinolassa äänestysprosentti kipusi 2,9:ään.

Padasjoella ensimmäisen päivän äänestysprosentti oli 2,8 ja Asikkalassa 2,6. Yli kahden päästiin myös Lahdessa, jossa runsaat 2 300 annettua ennakkoääntä hilasivat äänestysprosentin 2,4:ään.

Iitin ja Kärkölän äänestysprosentti oli 1,8 ja Hollolan 1,7. Laiskimmin äänestettiin keskiviikkona Orimattilassa, jossa äänestysprosentti jäi 1,5:een.

Kuntavaalien ennakkoäänestysaikaa pidennettiin koronaepidemian vuoksi kahteen viikkoon. Viimeinen ennakkoäänestyspäivä kotimaassa on tiistaina 8. kesäkuuta.

Varsinainen vaalipäivä on sunnuntai 13. kesäkuuta.