Lasten vaalit järjestetään koronapandemian vuoksi verkossa

Vuonna 2019 lapset pääsivät harjoittelemaan äänestämistä muun muassa Jalkarannassa. Nyt lasten vaalit järjestetään koronan vuoksi valtakunnallisesti verkossa. Juha Peurala

Heidi Malin

Valtakunnalliset Lasten vaalit järjestetään kuntavaalien yhteydessä, mutta koronapandemian vuoksi turvallisesti verkossa. Tapahtuma on kohdennettu erityisesti alakoululaisille ja päiväkotilapsille.

Lasten vaalien tarkoituksena on tehdä yhteiskuntaa, demokratiaa, vaaleja ja äänestämistä tutuksi lapsille leikin kautta. lasten vaalien aikana lapsien oma ääni halutaan tehdä kuuluvaksi ja he pääsevät äänestämään.

Vaalit ovat puoluepoliittisesti sitoutumattomat. Äänestettävät ehdokkaat ovat suomalaisten kuvittajien tekemiä fiktiivisiä hahmoja, joiden ajamia asioita ja mielipiteitä on kuvailtu esittelyissä innostavasti ja myönteisesti.

– Äänioikeus ja sen käyttäminen ovat demokratian ytimessä ja onkin tärkeää, että lapsille jää positiivinen muistijälki äänestämisestä, jotta he täysi-ikäisinä äänioikeutettuina kokevat tärkeäksi osallistua päätöksentekoon käyttämällä äänioikeuttaan, Lasten vaalien kansallinen projektipäällikkö Milla Harju Suomen Nuorkauppakamarit ry:stä sanoo tiedotteessa.

Lasten vaalit käydään kuntavaalien yhteydessä 26.5.–13.6. Vaalit toteutetaan suomeksi, ruotsiksi, englanniksi ja saameksi. Lasten vaalien tulos julkistetaan virallista vaalipäivää seuraavalla viikolla.

Pääjärjestäjinä toimivat Suomen Kuntaliitto ja Porin kaupunki. Lahdessa lasten vaalien järjestämisestä vastaavat Lahden kaupunki ja Lahden Nuorkauppakamari.

Siirry vaalien tulospalveluun

Kommentoi

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut