Meidän juttu: Päijät-Hämeen Parkinson-yhdistys vietti opinto- ja virkistyspäivää Rauhalassa

Annikki Estola-Ruokolainen

Päijät-Hämeen Parkinson-yhdistys järjesti sateisena torstaina 20.5. opinto- ja virkistyspäivän Hämeenkoskella Rauhalassa. Mukaan saimme 16 innostunutta oman yhdistyksen jäsentä sekä liiton edustajan. Mukana oli myös ensikertalaisia, mikä lämmitti järjestäjien mieltä.

Koulutuspaikka oli syrjässä, metsän keskellä, jonne ei ”herra Koronaa ja herra Parkinsonia” kutsuttu mukaan. Sateesta huolimatta meitä lämmitti yhdessäolo ja takkatulen lämpöinen liekki. Ohjelmassa oli ”tietopläjäyksiä” sopivasti yhdessäolon, ruokailun ja kahvittelun lomassa.

Aarne antoi pohdittavaksi yhdistyksen viestinnän, miten tietoisuutta parkinsonista voidaan lisätä.

Sateen lomassa suurin osa teki pienen luontoretken, jossa opimme, miten luonto antaa mielen virkeyttä teemalla ”Aivot luontoon”. Kuulimme myös luennon, miten tärkeitä kuntolomat ovat, joita esimerkiksi Parkinsonliitto ja Kela järjestää. Saimme kuulla myös, miten keskustelutaitoa voi kehittää ja näin kohdata kanssakulkijan.

Yhdistyksen hallitus toivottaa kaikille oikein mukavaa kesää, varsinainen toiminta jatkuu syyskuussa, jos korona suo ja ”viskaalit” sallii.

Kommentoi

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Heidi kamppaili oman jaksamisensa kanssa, kunnes sai avukseen Sinin

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut