Valtatie 12 paranee uusilla liittymillä Lahden ja Iitin välillä – suunnitelma poikkeuksellisen kapean tien parantamiseksi on valmistunut

Iitin Kausalaan olisi tulossa kuvan suunnitelman mukainen eritasoliittymä.

Anne Honkanen

Suunnitelma valtatie 12:n parantamisesta Lahden ja Iitin välillä on valmistunut.

Iitin Kausalan ja Tillolan kohdille tehdään eritasoliittymät. Muut valtatien liittymät parannetaan Hämeen ely-keskuksen tiedotteen mukaan porrastettuina tasoliittyminä.

Tietä parannetaan Lahden Uudenkylän ja Iitin Tillolan välillä jatkuvaksi keskikaiteelliseksi ohituskaistatieksi osittain nykyisen valtatien vieressä, osittain nykyistä valtatietä hyödyntäen.

Kaikki yksityisteiden liittymät valtatielle katkaistaan ja niille rakennetaan korvaavat kulkuyhteydet.

Tielle tehdään tarvittaessa pohjavesi- ja melusuojaukset.

Valtatie 12:lle tehdään parannuksia Lahden Uudekylän ja Iitin Tillilän välille. -

Lahden ja Kouvolan välinen osuus valtatie 12:lla on yksi Suomen tärkeimmistä poikittaisyhteyksistä. Lahden Uudenkylän ja Iitin Tillolan välinen 25 kilometrin osuus valtatiestä on poikkeuksellisen kapea. Ohitusmahdollisuudet ovat vähäiset, mikä aiheuttaa jonoja. Suunnitelman tavoitteena on parantaa liikenteen turvallisuutta ja sujuvuutta sekä torjua ympäristölle aiheutuvia haittoja.

Suunnitelmiin voi tutustua 18. kesäkuuta asti verkossa Väyläviraston tiedostoissa, Lahden Palvelutorin Lahti-Pisteellä Kauppakeskus Triossa ja Iitin kunnankirjastossa. Suunnitelmasta voi tehdä muistutuksen Uudenmaan ely-keskukselle, jos omistaa kiinteistön alueella tai jos suunnitelma vaikuttaa asumiseen, työntekoon tai muuhun elämiseen.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut