19.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: Keskussairaalan sisätautiosasto sulkuun koronatapausten vuoksi, uusia tartuntoja varmistui yhtymän alueella eilen 12 – lahtelaisissa ravintoloissa altistumisia

Viikon sisällä otetuista näytteistä 2,7 prosenttia on ollut positiivisia. Katja Luoma

Janne Nieminen

Päijät-Soten alueella varmistui tiistaina 12 koronavirustartuntaa.

Sairaalahoidossa on tällä hetkellä 17 potilasta, joista yksi saa tehohoitoa.

Yhtymän alueella on nyt varmistunut kaikkiaan 2 975 koronatartuntaa. Näytteitä on otettu kaikkiaan 118 896.

Viruksen ilmaantuvuusluku on tällä hetkellä 111, kun se oli eilen 117. Ilmaantuvuus kuvaa tapausten lukumäärää 14 vuorokauden ajanjaksolla 100 000 asukasta kohti. Yhtymän alueen yli 16-vuotiaista on nyt rokotettu reilut 48 prosenttia. Rokotettuja on kaikkiaan 85 667, ja toisen annoksen on saanut 11 000 henkilöä.

Päijät-Hämeen keskussairaalan sisätautiosastolla on todettu koronaepidemia. Tartunta on varmistunut kahdella potilaalla ja yhdellä henkilökunnan jäsenellä. Karanteeniin on asetettu nelisenkymmentä potilasta ja toistakymmentä henkilökuntaan kuuluvaa. Tartunnanlähde on alustavasti selvinnyt, mutta yhtymä jatkaa jäljitystä. Osastolle ei oteta toistaiseksi uusia potilaita, ja sulku aiheuttaa häiriön sairaalan normaaliin toimintaan. Toimintaa supistetaan tästä päivästä eteenpäin ensi viikon loppuun asti. Siirrettävissä olevat leikkaukset tehdään toiminnan normalisoiduttua.

Lahdessa ravintola Amarillossa asioineet ovat voineet altistua koronavirukselle keskiviikkona 12. toukokuuta kello 11–12 sekä 15–18. Torstaina 13.5. Kokka Bistrossa kello 13–14, Piano Paviljongissa kello 14–15, Santa Fe:ssä kello 16–17 sekä Teerenpelissä kello 17–18 asioineet ovat saattaneet altistua virukselle. Kyseisinä aikoina ravintoloissa asioineita kehotetaan seuraamaan vointiaan ja hakeutumaan koronatesteihin matalalla kynnyksellä.

Tiirismaan peruskoulua Lahdessa käyvällä oppilaalla on todettu koronavirustartunta. Etätyöskentelyyn ja karanteeniin siirtyi 23 oppilasta ja 5 henkilöstöön kuuluvaa keskiviikosta alkaen. Launeen päiväkodissa puolestaan siirtyi seitsemän lasta ja neljä henkilöstön edustajaa tiistaista alkaen.

Oikaisu: Jutussa mainittiin aiemmin Päijät-Soten virheellisen tiedotuksen vuoksi, että Lahdessa ravintola Santa Fe:ssä on voinut altistua koronavirukselle keskiviikkona 12. toukokuuta. Kyseisenä päivänä virukselle on voinut kuitenkin altistua ravintola Amarillossa Lahdessa.

Juttua päivitetty 19.5. kello 10.40 tiedoilla ravintola-altistumisista sekä keskussairaalan osaston sulusta ja klo 12.57 koulujen ja päiväkodin karanteenista. Klo 15.11. lisätty tiedot rokotetuista.

7 uutta tartuntaa varmistunut, sairaalahoidossa 14 koronapotilasta – Tiirismaan peruskoulusta oppilaita ja henkilöstöä karanteeniin

THL: Enää ei joudu karanteeniin, jos on saanut molemmat rokotteet tai sairastanut koronan edellisen puolen vuoden aikana

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut