Kovat tuulenpuuskat runnoivat puita nurin Päijät-Hämeessä – Hollolassa 10 kuusta kaatui talon päälle, lisää vielä vaarassa kaatua

Nina Räty

Maanantain alkuillan myrskyn rajut tuulenpuuskat kaatoivat puita eri puolilla Päijät-Hämettä. Pelastuslaitoksella oli yhteensä yhdeksän vahingontorjuntatehtävää puolessatoista tunnissa kello 17.30 alkaen Lahdessa, Hollolassa, Orimattilassa ja Asikkalassa.

Kovimmat vauriot tuuli aiheutti Hollolan Rekolassa, missä omakotitalon päälle kaatui kymmenen kuusta. Talon autotallin päälle kaatui muutamia kuusia ja saman verran pihamaalle. Lisäksi 15 kuusta oli kallistunut ja vaarassa kaatua taloon päin. Pelastuslaitos sai hälytyksen paikalle iltaseitsemän aikaan.

– Talonväki ei ollut puiden kaatuessa kotona, mutta naapurit sanoivat, että alueella oli poikkeuksellisen kova tuulenpuuska. Se on voinut olla suihkuvirtaus. Lähimetsissä ei kaatunut puita. Kaatuneet puut ovat noin 15-metrisiä, kohtuullisen ohuita ja muutamia paksumpia, kertoi päivystävä palomestari Harri Kittelä.

Talo sijaitsee pellon reunassa ja puut olivat pellon ja talon välisessä kapeassa ja tiheässä metsikössä.

– Vesikatto on rikki, mutta alapuolisissa rakenteissa ei todennäköisesti ole pahoja vaurioita, Kittelä sanoi.

Alueella satoi vettä, mutta ainakaan vakavia vesivahinkoja ei paljastunut. Talo sijaitsee pellon reunassa ja puut olivat pellon ja talon välisellä alueella.

– Vesikatto on rikki, mutta alapuolisissa rakenteissa ei todennäköisesti ole pahoja vaurioita. Otamme puita pois yksi kerrallaan, että pääsemme sisään katsomaan vaurioita. Täällä on satanut vettä, mutta vielä ei näytä, että sitä olisi sisällä.

Tontin alueelta raivattiin yhteensä 30 kuusta, työ vei yli 2,5 tuntia. Raivaustyössä oli mukana pelastuslaitoksen nostolava. Myös naapurustossa olevan tukkirekan kouraa käytettiin.

Lahteen myrsky toi neljä puunraivaustehtävää ja Hollolassa oli Rekolan tapauksen lisäksi toinenkin. Asikkalassa sahattiin mökkitielle kaatunut puu pois.

Orimattilassa kello 17.30 aikaan tuli kaksi raivaustehtävää kolmessa minuutissa. Tuuli oli katkaissut ison puun puolentoista metrin korkeudesta kevyen liikenteen väylälle Heinämaantiellä. Sadan metrin päässä Heinämaantien ja Pappilantien risteyksessä tuuli repi koivusta ison oksan, joka putosi tiellä ajaneen henkilöauton päälle. Tuulilasi hajosi, mutta autossa yksin ollut kuljettaja ei loukkaantunut.

Uutinen päivitetty Hollolan uusilla tiedoilla 17.5. kello 22.24.

Ilmatieteen laitos varoittaa rajusta ukonilmasta Päijät-Hämeessä

Kommentoi

Mainos: Fira Group oy

Hyvä yhteishenki saa palaamaan ja pysymään

Mainos: Lahden Diakonialaitos

Sinäkin voit olla vapaaehtoinen mentori

Uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut