Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Iitin musiikkijuhlat siirtyy elokuulle, syynä Päijät-Hämeen heikentynyt koronatilanne

Festivaalin avajaiskonsertti siirtyy ensi vuoteen. Tämän vuoden elokuussa musiikkia on luvassa luonnossa ja sisätiloissa, jos koronatilanne sen sallii.

Kesäkuussa pidettäväksi aiottu Iitin musiikkijuhlat -festivaali siirtyy elokuulle. Viiden konsertin kokonaisuus on tarkoitus toteuttaa 5.– 8. elokuuta, jos koronarajoitukset sen sallivat.

Kesäkuun ohjelmaan sisältyneet Verlan tehdasmuseon konsertit, joissa esiintyvät näyttelijä-laulaja Taneli Mäkelä ja Iitin festivaaliorkesteri, sekä Jukka Perkon yhtyeen konsertti Radalla-klubilla siirtyvät sellaisinaan elokuulle. Festivaalia järjestävä Iitin musiikkijuhlayhdistys pitää myös Hiidenvuoren konsertin ja yhden kirkkokonsertin elokuussa.

– Näihin konsertteihin jo ostetut liput ovat uusin päivämäärin voimassa edelleen, yhdistys kertoo tiedotteessaan.

Musiikkijuhlien avajaiskonsertti siirtyy vuodella eteenpäin. Kesällä 2022 esiintyjinä on Mikkelin kaupunginorkesteri solisteineen. Kapellimestarina on Okko Kamu. Tältä kesältä peruttuja konsertteja on kaikkiaan neljä. Niihin liput ennakkoon ostaneisiin yhdistys on yhteydessä rahojen palauttamiseksi.

Yhdistys suunnitteli pitkään tapahtuman järjestämistä muodossa tai toisessa. Se harkitsi useita malleja, joiden mukaan musiikkijuhlat olisi voitu toteuttaa alkuperäisessä aikataulussa. Viime aikoina huonontunut epidemiatilanne Päijät-Hämeessä kuitenkin vähensi kesäkuun tilanteen ja yleisörajoitusten ennakoitavuutta. Tämän vuoksi yhdistyksen hallitus nähnyt mahdolliseksi jatkaa kesäkuun juhlien järjestämistä.

– Yhdistyksen hallitus piti konserttien järjestämistä rajoitetuilla yleisömäärillä myös taloudellisesti liian riskialttiina vaihtoehtona, varsinkin kun valtiovallan suunnittelemista tapahtumien tukimuodoista ei ole vielä valmiita päätöksiä, puheenjohtaja Olli Pasila sanoo tiedotteessa.