Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

Yksi henkilö, jolla ollut koronavirus, menehtynyt Päijät-Soten alueella - uusia tartuntoja todettiin 14

Yksi henkilö, jolla on ollut koronavirus, on menehtynyt Päijät-Soten alueella. Maanantaina tilastoidun kuoleman jälkeen koronaviruksen aiheuttamaan tautiin on menehtynyt Päijät-Hämeessä kaikkiaan 13 henkilöä.

Päijät-Soten alueella varmistettiin sunnuntaina 14 uutta koronavirustartuntaa. Tartunnoista tiedotettiin maanantaina. Luku on hieman pienempi kuin viikonloppuna, jolloin uusia tartuntoja ilmoitettiin löydetyn 20 sekä perjantaina että lauantaina.

Sairaalassa on tällä hetkellä 15 koronaviruspotilasta, joista tehohoidossa on kaksi. Sairaalassa ja tehohoidossa olevien määrä on sama kuin eilen.

Alueella on koko koronavirusepidemian aikana varmistettu yhteensä 2956 koronavirustartuntaa. Näytteitä on otettu kaikkiaan 117 891 kappaletta.

Ilmaantuvuusluku Päijät-Soten alueella on tällä hetkellä 117. Luku hieman pienempi kuin eilen, jolloin se oli 121. Ilmaantuvuusluvulla tarkoitetaan kuinka monta tautitapausta alueella on todettu 100 000:ta asukasta kohden edellisten 14 vuorokauden aikana. Viime viikolla uusia tartuntoja todettiin 125, kun sitä edeltävällä viikolla määrä oli 121.

Päijät-Soten alueen vähintään 16-vuotiaista on nyt rokotettu yli 47 prosenttia, ja rokotteita on annettu kaikkiaan 94 459. Tällä viikolla rokotteita annetaan yhteensä yli 16 000.

Liipolan päiväkodissa Lahdessa karanteeniin on siirtynyt 10 lasta ja neljä henkilöstöön kuuluvaa sunnuntaista lähtien. Metsäkankaan päiväkodissa puolestaan 17 lasta ja 15 henkilökuntaan kuuluvaa on siirtynyt karanteeniin maanantaista lähtien.

Lahdessa monitoimikeskus Takataskun ruokalassa 10. toukokuuta asioineet ovat voineet altistua koronavirukselle. Paikalla tuolloin käyneitä kehotetaan tarkkailemaan mahdollisia oireitaan ja hakeutumaan koronatestiin matalalla kynnyksellä.

Kolme Takataskun toiminnassa mukana olevaa on määrätty karanteeniin.

Juttu päivittyy.

Korjattu 17.5.2021 klo 9.37: viikonpäiviä. 13.04 lisätty tieto Takataskun altistumisista, kello 14.16 rokotustilanteesta ja kello 17.45 Metsäkankaan päiväkodin karanteenista.

Uusia varmistettuja tartuntoja 20, ilmaantuvuusluku jatkaa nousuaan - Tiirismaan lukiossa ja Lähteen peruskoulun Liipolan toimipisteessä oppilaita ja henkilökuntaa siirtyi karanteeniin

Koronatartuntojen alueelliset erot ovat suuria Lahdessa, Liipola on tämän vuoden tartunnoissa ykkösenä – katso miltä koronatartuntojen ilmaantuvuus näyttää omalla postinumeroalueellasi

.