Poliisi odottaa nuorison juhlinnan Lahden satamassa jo rauhoittuneen - aiemmin viikonloppuna poliisi puuttui satojen nuorten juhlintaan: "Tarpeen mukaan toki puutumme taas tilanteeseen"

Sohvi Auvinen, Anne Honkanen

Hämeen poliisi odottaa sunnuntai-illan sujuvan jo rauhallisesti Lahden satamassa. Perjantaina ja lauantaina poliisi joutui hajottamaan satamaan juhlimaan kokoontuneen nuorisojoukon.

- Eiköhän tilanne ole jo rauhoittumaan päin, kun on sunnuntai-ilta. Meillä ei nyt ole tiedossa mitään sellaista, joka edellyttäisi valvonnan lisäämistä alueella. Tarpeen mukaan toki puutumme taas tilanteeseen, Hämeen poliisin tilannekeskuksesta kerrotaan.

Molempina iltoina poliisi on kutsuttu satamaan puolen yön aikoihin. Lauantai-iltana poliisi ilmaantui satamaan saatuaan hätäkeskuksesta ilmoituksen tappelu

-Tuolloin poliisit havaitsivat, että täällähän on aika paljon muutakin väkeä.

Paikalla olleet nuoret ovat poliisin arvioiden mukaan olleet pääosin noin 16-18-vuotiaita.

- Täysi-ikäisyyden molemmin puolin. Joukkoon on toki mahtunut monenikäistä.

HÄMEEN POLIISI hajotti lauantai-iltana Lahden satamassa noin 250 hengen kokoontumisen. Perjantaina satamassa oli poliisin arvion mukaan kokoontuneena noin 200 nuorta.

Lauantaina poliisipartiot poistivat paikalta useita nuoria rauhoittaakseen tilannetta. Hämeen poliisin tilannekeskuksen mukaan paikalla olleet henkilöt olivat aiheuttaneet melua ja esimerkiksi soittaneet musiikkia suurella äänenvoimakkuudella. Alueella oli myös tapeltu, mutta tilannekeskuksesta ei osattu sunnuntaina sanoa, oliko tapahtumista kirjattu rikosilmoituksia.

Snapchatissa julkaistuissa kuvissa ja videoissa nuoret ovat muun muassa hyppineet laiturilta Vesijärveen, polttaneet vesipiippua, ja kuvanneet poliisien saapumista paikalle sireenit soiden. Videoista ja kuvista on nähtävissä, että nuorilla ei ole ollut maskeja, ja turvavälitkin ovat unohtuneet.

200 nuorta juhli Lahden satamassa, poliisi poisti henkilöitä rakennusten katoilta ja suljetuilta terasseilta

Nuoret kokoontuivat satamaan myös perjantai-iltana, jolloin paikalla oli poliisin arvion mukaan noin 200 nuorta. Paikalla olleita henkilöitä poistettiin tuolloin muun muassa laitureilta, suljettujen ravintoloiden terasseilta ja rakennusten katoilta. Lisäksi alueella tapahtui perjantaina myös yksi pahoinpitely, josta kirjattiin rikosilmoitus.

Juttua päivitetty 16.5. klo 17.34 poliisin tilannekeskuksen tiedoilla.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut