Erikoislaatuinen palo Lahdessa: hävitettävänä ollut sähköauton akku syttyi tuleen, sammutus todella vaikeaa

Päijät-Hämeen pelastuslaitos sai poikkeuksellisen sammutustehtävän Lahden Sapelikadulla perjantaina iltapäivällä. Jätteenkäsittelyfirmassa oli hävitettävänä irrallinen sähköauton akku. Kun purkukoura tarttui akkuun, se syttyi palamaan.

Akkupaketin koko on noin 40 senttimetriä kanttiinsa. Sitä ei saatu sammutettua tavallisin keinoin.

– Ketjureaktio sytyttää aina seuraavan kennon, joten akkua ei pysty sammuttamaan, kertoi päivystävä palomestari Kari Sipilä.

Akkupaketti upotettiin yrityksen tyhjään 600 litran jäteastiaan, joka täytettiin vedellä. Akku vaatii 3–4 päivän jäähdytyksen, jotta kemiallinen reaktio loppuu. Akku saa kylpeä ainakin maanantaihin asti.

– Sähköautojen sammuttaminen on ollut erittäin vaikeaa, mutta niitä ei ole vielä juuri ollut purkuautoissa uutuuden vuoksi. Jostain syystä tämä akkukennosto oli tullut purettavaksi, eikä se kestänyt raakaa käsittelyä. Ilmeisesti puristusvoima rikkoi kennon rakenteen ja aiheutti oikosulun. Henkilökunnallekin oli yllätys, miten herkästi akku syttyi.

Työntekijä kuljetti akun tyhjälle kentälle pois alueelta, jossa oli palavaa materiaalia.

– Nämä palot varmaan lisääntyvät tulevaisuudessa. Käsittääkseni tämä oli ensimmäinen kerta Päijät-Hämeessä, ja ehkä koko maassa, että sähköauton akkukennosto syttyy käsittelyssä, Sipilä sanoi.

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Mainos: Hämeenmaa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut