Kuntosalit ja uimahallit jälleen kiinni Lahdessa ja Orimattilassa

Lahden ja Orimattilan kaupungit sulkevat muun muassa uimahallit toukokuun loppuun asti. Sami Kuusivirta

ESS

Kuntien hallinnoimat kuntosalit, sisäliikuntapaikat sekä yleiset saunat ja uimahallit suljetaan Lahdessa ja Orimattilassa loppukuun ajaksi perjantaista 14.5. alkaen vallitsevan koronatilanteen takia. Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymä tiedotti asiasta keskiviikkona.

Suljettaviin tiloihin kuuluvat kuntien joukkueurheiluun, ryhmäliikuntaan, kontaktilajien harrastamiseen ja muuhun vastaavaan liikuntaan käytettävän sisätilat, kuntosalit ja vastaavat sisäliikuntatilat, yleiset saunat ja uimahallien, maauimaloiden ja kylpylöiden allastilat ja pukuhuoneet, tanssipaikat ja kuorolaulutoimintaan, harrastajateatteriin ja muuhun vastaavaan ryhmäharrastustoimintaan käytettävät tilat, huvi- ja teemapuistot, tivolit ja eläintarhojen sisätilat sekä sisäleikkipuistot ja -paikat. Hyvinvointiyhtymä suosittaa myös yksityisiä toimijoita sulkemaan omat vastaavanlaiset tilansa.

Avin päätös: nykyiset koronarajoitukset jatkuvat Päijät-Hämeessä toukokuun loppuun

Päätös ei kuitenkaan koske ammattilaisurheilua ja yksityis- tai perhe-elämän piiriin kuuluvaa toimintaa. Myös vuonna 2008 ja sen jälkeen syntyneiden lasten ohjattu harrastustoiminta voi jatkua ennallaan kuten tähänkin asti.

Myös kirjastot palvelevat aiemman kaavan mukaan: asiointi tulee rajata korkeintaan 15 minuuttiin. Lisäksi vähävaraisten kasvomaskijakelu jatkuu kuten aiemminkin. Nuorisotilat voivat olla avoinna alle 18-vuotiaille, kunhan tilassa on mahdollista noudattaa turvavälejä. Kansalaisopistojen ryhmätoiminta on puolestaan edelleen keskeytetty.

Ajanvaraus 40–49-vuotiaiden koronarokotukseen aukesi Päijät-Hämeessä – yhtymä suosittaa sähköistä ajanvarausta

Hyvinvointiyhtymän mukaan koronaepidemia keskittyy Päijät-Hämeessä Lahden ja Orimattilan alueille. Muualla maakunnassa koronan ilmaantuvuus on huomattavasti alhaisempi.

Hyvinvointiyhtymän alueen koronayhteistyöryhmä arvioi alueen koronatilannetta tällä viikolla poikkeuksellisesti sekä maanantaina että keskiviikkona. Aikaisemmin tilannetta on arvioitu kerran viikossa maanantaisin.

Maanantaina hyvinvointiyhtymä tiedotti maskisuosituksen laajentuvan Päijät-Hämeen kouluissa 10–12-vuotiaisiin.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut