Hollolan kiertotalousalueen vaihemaakuntakaavasta kolme valitusta hallinto-oikeuteen

Jätteenkäsittelylle varattu alue sijaitsee Hollolan Aikkalassa kehätien ja Salpakankaan eteläpuolella. Juha Peurala
Vili Uuskallio

Vili Uuskallio

Lahden seudun uutta jätteenkäsittelyaluetta koskevasta vaihemaakuntakaavasta on tehty kolme valitusta Hämeenlinnan hallinto-oikeuteen. Valitusten kohteena on Päijät-Hämeen maakuntavaltuuston tammikuussa yksimielisesti tekemä päätös, jossa kierrätystoimintaa varten varattiin 129 hehtaarin laajuinen alue Hollolan Aikkalasta kehätie eteläpuolelta.

Valittajina on Etelä-Hämeen luonnonsuojelupiiri, Hollolan ympäristöyhdistys ja asukkaita, joiden mielestä kaavapäätös pitäisi kumota muun muassa puutteellisten selvitysten vuoksi.

Maakuntahallitus käsitteli valitukset kokouksessaan maanantaina ja antoi niistä lausunnon. Maakuntahallitus päätti, että jätteenkäsittelyalueen vaihemaakuntakaava tulee voimaan. Hallinto-oikeudella on mahdollisuus kieltää päätöksen täytäntöönpano.

Uusi kiertotalousalue tarvitaan, koska Lahden Kujalan jätekeskuksessa tilaa laajentamiselle on enää vähän. Kierrätysalueella on tarkoitus käsitellä esimerkiksi ylijäämämaita, pilaantuneita maa-aineksia, rakennus- ja purkujätteitä, tuhkia ja energiakäyttöön toimitettavia materiaaleja.

Jätteenkäsittelyalue voi toteutua vasta useiden vuosien päästä. Toteutus edellyttää tarkempaa kaavoitusta sekä ympäristö- ja rakennuslupia.

Lehtijuttu väitti Lahden "hivuttavan" kaatopaikkaa naapurikunnan puolelle, Päijät-Hämeen liitto hermostui

Hollolan valtuusto päätti yleiskaavasta kolmannen kerran kolmen kuukauden sisällä, tällä kerralla kömmähdykset huomattiin ajoissa

Jätteenkäsittelyalueen varaus nosti jälleen kierroksia Hollolan valtuustossa – "Ei pidä väittää minulle, 20 vuotta istuneelle valtuutetulle, että esitykseni on laiton"

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut