Sinfonia Lahti saa 1700-luvun arvoviulun, jonka arvo lasketaan sadoissatuhansissa

Konserttimestari Maaria Leino kiittelee Santo Serafin -viulun sointia. Veikko Kähkönen
Ilkka Kuosmanen

Ilkka Kuosmanen

Lahden kaupunginorkesteri saa käyttöönsä vakuutusyhtiö LähiTapiolan hankkiman Santo Serafin -viulun. Vuonna 1740 rakennettua instrumenttia tulee soittamaan jatkossa orkesterin konserttimestari Maaria Leino.

Orkesterin intendentti Teemu Kirjonen kiittelee vakuutusyhtiötä työstä suomalaisen musiikkielämän edistämiseksi.

– Historiallisten arvoviulujen korkeista hinnoista johtuen ne ovat usein muusikkojen tavoittamattomissa, Kirjonen huomauttaa tiedotteessa.

Viulun hankintahintaa ei kerrottu julkisuuteen. Italialainen Santo Serafin (1699–1776) ei ollut aivan yhtä tunnettu viulurakentaja kuin vaikkapa Antonio Stradivari, mutta Serafin-viulujenkin lähtöhinnat huutokaupoissa ovat tyypillisesti kymmeniätuhansia. Esimerkiksi vuonna 2018 Serafin-viulusta maksettiin Tarisio-huutokauppakamarissa yli 210 000 euroa.

LähiTapiolan mukaan arvoviulun hankinta palvelee sekä yrityksen asiakkaiden henkistä hyvinvointia että yrityksen sijoitusportfoliota.

– Kun arvoviuluja hankitaan useampia ajallisesti hajauttaen, viuluportfolio säilyttää hyvin arvonsa ja antaa sijoitukselle hyvän, tasaisen tuoton, LähiTapiola Vellamon hallintojohtaja Johanna Siiropää arvioi tiedotteessa.

Arvoviulun hankintaprosessiin meni lähes vuosi aikaa. Ostoprosessi on usein monimutkainen, sillä arvoinstrumenttien omistajat ovat tyypillisesti kiintyneitä soittimiinsa ja suojelevat tarkasti yksityisyyttään.

Konserttimestari Maaria Leino iloitsee soittimestaan. Hänen mukaansa viulu tuo "laadukasta väriä" orkesterin koko jousisointiin.

– Se on erittäin helpposoittoinen ja äänensävyiltään rikas instrumentti. Olen todella iloinen saadessani sen käyttööni, Leino kiittelee.

LähiTapiola Vellamo on toiminut Sinfonia Lahden tukijana vuodesta 2019 lähtien.

Juttua muokattu 12.5. kello 15.35. Täsmennetty otsikkoon viulun hintatietoa ja tietoa, että Sinfonia Lahden tukija on LähiTapiola Vellamo.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut