10.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä | Uusia tartuntoja varmistui yhdeksän – Lahden ja Hollolan kouluista 144 oppilasta karanteeniin

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella varmistettiin sunnuntaina yhdeksän uutta koronavirustartuntaa. Sairaalahoidossa on 13 koronavirukseen sairastunutta potilasta, joista kaksi on tehohoidossa.

Koronavirustartuntoja on todettu yhtymän alueella koko epidemian aikana yhteensä 2 835. Koronanäytteitä on kaikkiaan 114 300.

Neljässä lahtelaiskoulussa on altistuttu koronavirukselle. Karanteeniin ja etätyöskentelyyn siirtyivät sunnuntaista alkaen Mukkulan koulussa 44 oppilasta ja 12 henkilökunnan jäsentä, Kunnaksen koulussa 7 oppilasta ja 1 henkilökunnan jäsen ja Länsiharjun koulussa 24 oppilasta ja 2 henkilökunnan jäsentä. Lisäksi Salpausselän koulussa 19 oppilasta siirtyi etäkouluun ja karanteeniin lauantaista alkaen.

Myös kahdessa koulussa Hollolassa altistuttiin koronalle viime perjantaina. Heinsuon koulussa 29 oppilasta siirtyi karanteeniin ja etäkouluun. Salpakankaan koulussa 21 oppilasta ja kolme henkilökunnan jäsentä siirtyivät karanteeniin ja etätyöskentelyyn. Molemmissa Hollolan kouluissa altistuneet oppilaat ovat samalta luokalta.

Korona-altistumiset olivat mahdollisia viime viikolla Lahdessa yhdistyksen ja ravintolan tiloissa ja Orimattilassa kahvilassa. Päijät-Hämeen tukiapuyhdistyksen tiloissa Lahdessa (Kauppakatu 37) torstaina 6.5. kello 15–17 asioineet ovat voineet altistua koronavirukselle. Samoin joukkoaltistuminen on voinut tapahtua Orimattilassa Kahvila-konditoria Marengissa (Erkontie 16) maanantaina 3.5. kello 8–9.30 ja tiistaina 4.5. kello 8–9 sekä Lahdessa ravintola Oldissa torstaina 6.5. kello 12–14 ja perjantaina 7.5. kello 12–14.

Kyseisinä aikoina näissä paikoissa asioineita kehotetaan seuraamaan vointiaan ja tarvittaessa hakeutumaan herkästi koronatestiin, jos vähäisiäkään oireita ilmenee. 

Päijät-Hämeessä koronaviruksen ilmaantuvuusluku on 108,7, joka on pysynyt ennallaan sunnuntaista. Luku on edelleen selkeästi Suomen korkein. Terveyden ja hyvinvoinninlaitoksen tilaston mukaan Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirissä ilmaantuvuusluku on laskenut 83,7:ään. Varsinais-Suomessa luku oli noussut hieman ja on nyt 96,3.

Ilmaantuvuus kuvaa tapausten määrää 14 vuorokauden ajanjaksolla 100 000 asukasta kohti.

Yhtymän alueella vähintään 16-vuotiaista on rokotettu 44 prosenttia ja annettu yhteensä 83 849 koronarokotetta. Tällä viikolla Päijät-Hämeessä annetaan 10 000 koronarokotusta lisää.

Uusia koronavirustartuntoja on todettu 12 – ilmaantuvuusluku yhä valtakunnan korkein

THL: Suomessa on raportoitu 143 uutta koronatartuntaa – Länsi-Pohjan sairaanhoitopiirissä ollaan huolissaan Pohjois-Ruotsin tautitilanteen huonontumisesta ja karanteenikäytäntöjen eroista

Juttuun päivitetty 10.5. kello 11.28 Hollolan koulujen altistuneet. Kello 11.52 lisätty altistumispaikkoja. Kello 12.13. lisätty ilmaantuvuusluvut. Kello 16.42 lisätty rokotusmäärät.

Mainos: Hämeenmaa

Mainos: Etelä-Suomen Sanomat

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä arkisin ja viikonloppuisin.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut