Avin päätös: nykyiset koronarajoitukset jatkuvat Päijät-Hämeessä toukokuun loppuun

Etelä-Suomen aluehallintoviraston uudella päätöksellä nykyiset koronarajoitukset jatkuvat toukokuun loppuun asti. Arkisto / Katja Luoma

ESS

Nykyiset koronarajoitukset jatkuvat Päijät-Hämeessä toukokuun loppuun asti. Etelä-Suomen aluehallintovirasto (avi) teki päätöksen rajoitusten jatkamisesta perjantaina.

Hyvinvointiyhtymä kehottaa jättämään äitienpäivävierailut väliin Päijät-Hämeessä – "Tähän tuli nyt isokin mutka matkaan"

Tämä tarkoittaa, että yleisötilaisuuksien ja yleisten kokousten osallistujamäärä säilyy Päijät-Hämeessä enintään kuudessa henkilössä. Tämän lisäksi avoinna olevissa asiakastiloissa on varmistettava, että asiakkaat voivat pitää toisiinsa tarvittavat turvavälit. Asiakkaiden nähtävillä tulee myös olla kirjallinen terveyssuunnitelma.

Tämänhetkiset rajoitukset ovat voimassa sunnuntaihin 16. toukokuuta asti. Avin perjantaina antamalla päätöksellä rajoituksia jatketaan tästä vielä kaksi viikkoa eli maanantaihin 31. toukokuuta saakka.

Avi varautuu kuitenkin tekemään mahdollisia uusia päätöksiä nopealla aikataululla, mikäli tilanne sitä vaatii. Hallitus puolsi torstaina periaatepäätöksellään, että valtakunnallisten koronarajoitusten sijaan Suomessa palattaisiin koronaepidemian torjunnassa alueellisiin rajoituksiin. Sosiaali- ja terveysministeriön tulee kuitenkin tehdä asiasta virallinen päätös.

Lahden kuntoutussairaala Jalmarista löytyi koronatapaus – Yksi osasto on tiukasti suljettu ainakin viikonlopun ajan

Avi seuraakin sekä epidemiatilannetta että valtakunnallisen ohjauksen tilannetta tiiviisti.

– Päätökset on tehty tämänhetkisen tilanteen mukaan ja niissä on huomioitu alueellisten koronakoordinaatioryhmien tuoreet tilannekuvat ja toimenpidesuositukset. Varaudumme mahdollisiin uusiin päätöksiin pikaisestikin, jos sosiaali- ja terveysministeriö tekee päätöksen toimenpidetasoista luopumisesta ja julkaisee sen myötä uuden ohjeistuksen, avin aluehallintoylilääkäri Laura Nikunen kertoo tiedotteessa.

"Kuljemme eri suuntaan epidemiassa kuin Suomen iso kuva" – Päijät-Hämeessä koronavirus tarttuu nyt perhepiirissä ja ystäviä tavatessa

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut