Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on sähkön tuntihinta nyt? Seuraa tästä

7.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä | 35 tartuntaa varmistunut hyvinvointiyhtymän alueella – lahtelaisessa ravintolassa on voinut altistua koronavirukselle

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella on varmistunut 35 koronavirustartuntaa. Eilen uusia tartuntoja oli 15.

"Kuljemme eri suuntaan epidemiassa kuin Suomen iso kuva" – Päijät-Hämeessä koronavirus tarttuu nyt perhepiirissä ja ystäviä tavatessa

Sairaalahoidossa on 11 koronapotilasta, joista tehohoidossa on kaksi.

Kaikkiaan koronavirustartuntoja on varmistettu Päijät-Hämeessä 2791.

Koronanäytteitä on otettu hyvinvointiyhtymän alueella 112 601. Näytteitä on otettu noin 900 enemmän kuin torstaina oli tilastoitu.

Lahden Myllypohjan peruskoulussa siirtyi perjantaina etätyöskentelyyn ja karanteeniin 44 oppilasta ja kaksi työntekijää. Kunnaksen peruskoulussa etätyöskentelyyn ja karanteeniin siirtyi perjantaina 19 oppilasta ja yksi henkilöstöön kuuluva.

Mukkulan peruskoulun 9. luokan oppilaalla on todettu koronatartunta ja sen seurauksena koulusta siirtyi torstaina etätyöskentelyyn ja karanteeniin 25 oppilasta ja kaksi henkilöstöön kuuluvaa.

Lahdessa Sibeliuksenkadulla sijaitsevassa Ravintola Kivessä on voinut altistua koronavirukselle keskiviikkona 28.4. kello 11–12 ja torstaina 29.4. kello 11–12. Hyvinvointiyhtymä kehottaa kyseisinä aikoina ravintolassa asioineita seuraaman vointiaan ja tarvittaessa hakeutumaan herkästi koronatestiin, jos vähäisiäkään oireita ilmenee.

Avin päätös: nykyiset koronarajoitukset jatkuvat Päijät-Hämeessä toukokuun loppuun

Koronatartuntojen ilmaantuvuusluku on hyvinvointiyhtymän mukaan tällä hetkellä 113. Päijät-Häme on ollut viime aikoina ilmaantuvuusluvultaan maan kärkeä. Tällä viikolla hyvinvointiyhtymän alueella on varmistettu 103 tartuntaa. Terveyden ja hyvinvoinnin laitos kertoo uudet ilmaantuvuusluvat perjantaina.

Ilmaantuvuusluku kertoo tapausten määrän 100 000:ta asukasta kohden.

Juttua päivitetty 7.5. kello 15.04 Ravintola Kiven tiedoilla. Päivitetty kello 19.35 Kunnaksen koulun tiedoilla.

Lahden kuntoutussairaala Jalmarista löytyi koronatapaus – Yksi osasto on tiukasti suljettu ainakin viikonlopun ajan

15 tartuntaa varmistui hyvinvointiyhtymän alueella – Mr Lahti -kisoissa on voinut altistua virukselle