6.5. koronavirustilanne Päijät-Hämeessä: 15 tartuntaa varmistui hyvinvointiyhtymän alueella – Mr Lahti -kisoissa on voinut altistua virukselle

Lähihoitaja Sirpa Siivonen tekee koronatestiä Akuutti24:n testauskontissa.

Anne Honkanen

Päijät-Hämeen hyvinvointiyhtymän alueella varmistui keskiviikkona 15 koronavirustartuntaa.

Sairaalahoidossa on yhdeksän koronaviruspotilasta, joista kaksi on tehohoidossa.

Koronavirustartuntojen ilmaantuvuusluku on Terveyden ja hyvinvoinnin laitoksen mukaan Päijät-Hämeessä 100,2. Ilmaantuvuusluku on edelleen Suomen korkein. Ilmaantuvuusluku kertoo tapausten määrän 100 000:ta asukasta kohden.

Kaikkiaan Päijät-Hämeessä on varmistettu 2 765 koronavirustartuntaa. Koronanäytteitä on otettu yhteensä 111 700.

Päijät-Hämeessä vähintään 16-vuotiaista oli torstaina iltapäivällä rokotettu 41,3 prosenttia eli 73 343 ihmistä. Kuluneen seitsemän vuorokauden aikana yhtymän rokotuspisteissä on annettu lähes 6 000 koronarokotetta.

Kauppakeskus Trion Sinuhen Cafe Triossa tiistaina 27., torstaina 29. ja perjantaina 30.4. klo 10–17.15 sekä ravintola Opiston Kunkussa lauantaina 1.5. klo 12.30–14.30 asioineet ovat voineet altistua koronavirukselle.  Opiston Kunkussa oli käynnissä Mr Lahti -kisa klo 13-15.

Kyseisinä aikoina paikoilla asioineita kehotetaan seuraamaan vointiaan ja tarvittaessa hakeutumaan herkästi koronatestiin, jos vähäisiäkään oireita ilmenee.

Kahdessa lahtelaiskoulussa on varmistunut koronatartunta. Kärpäsen koulussa 46 oppilasta ja yhdeksän henkilökunnan jäsentä siirtyivät karanteeniin ja etätyöskentelyyn keskiviikosta alkaen. Maanantaina Kärpäsen koulusta siirtyivät 69 oppilasta ja neljä henkilökunnan jäsentä karanteeniin.

Kivimaan koulussa karanteeniin ja etäkouluun siirtyivät 40 oppilasta ja kolme henkilökunnan jäsentä keskiviikosta alkaen.

23 tartuntaa varmistui, sairaalahoidossa 8 koronapotilasta

Tuore Mr Lahti on hollolalainen rekkamies – "Haluan näyttää, että likaiset vaseliinikädetkin voivat nousta lavalle"

Juttua päivitetty 6.5. kello 13.11, lisätty tiedot kouluista, ja kello 14.59, lisätty tiedot rokotuksista.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Tilaa ESS.fi-uutiskirje, saat Päijät-Hämeen ajankohtaiset ja kiinnostavimmat uutiset sähköpostiisi kerran päivässä.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut